Реклама / Ads
8| 7526 |05.06.2023 НОВИНИ

Излязоха резултатите от аутопсията на Ангел Христов, полицията издирва Пламен Галев

.
Излязоха резултатите от аутопсията на Ангел Христов Източник: БГНЕС
Излязоха резултатите от направената в София аутопсията на Ангел Христов от Братя Галеви. Смята се, че той е починал от инфаркт в имението в село Ресилово. Това окончателно опровергава слуховете, че Христов е починал в чужбина и в България е транспортиран трупът му.
 

По информация на Българската национална телевизия причината за смъртта е запушена коронарна артерия. Аутопсията показала, че в тялото на Христов са открити множество тромбози.

 

Припомняме, че Ангел Христов-Геле бил в Дубай. Там се почувствал зле и потърсил лекарска помощ от местен лекар. Не се знае каква диагноза му е поставил, но Геле спешно си тръгнал за България и се прибрал в България при семейството си.

 

В петък през нощта умира от инфаркт.

 

За смъртта на Ангел Христов са знаели само най-близките му хора  – семейството и приближените му.

 

В имението в Ресилово е извикан д-р Васил Бачев, гастроентеролог в болница „Св. Иван Рилски – 2003” – Дупница, който констатирал смъртта на Христов.

 

Днес продължава издирването на Пламен Галев, в Дупница и района има засилено полицейско присъствие. Вчера криминалисти извършиха претърсване на няколко къщи и апартаменти в опит да издирят другия брат Галев.

 

Общината в Дупница коментира ситуацията около издаването на смъртния акт на Ангел Христов.

 

“Съгласно Закона за гражданската регистрация, актът за смърт се съставя въз основа на съобщение за смърт, което се издава от компетентно медицинско лице с нанесени реквизити- час на смъртта, дата, място, причина, име, фамилия, подпис, печат. Самият акт за смърт се съставя не по-късно от 48 часа.

 

Длъжностното лице по гражданско състояние, пристъпва към съставяне акта за смърт, именно след като получи горецитираното съобщение и документ за самоличност на починалото лице. В изпълнение на служебните си задължения, лицето по гражданско състояние Галина Палчева, с място на работа – Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в съобщението за смърт на лицето Ангел Христов, подписано от частната болница “Свети Иван Рилски 2003″ е записан час на смъртта – 8,00 на 03.06.2023 година

 

Съобщението е принесено от служител на траурна агенция. От последващата проверка в Национална база данни въз основа на съобщението, се установява от г-жа Палчева, че има сгрешена фамилия и връща на приносителя съобщението за последващо коректно отразяване на имената. След интервал от време, съобщението е отново донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена промяна на фамилията от медицинско заведение с реквизити, отразяващи направената корекция.

 

Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за смърт. С цел избягване на спекулации, е важно да се уточни, че в Национална база данни няма допълнителна информация, с която разполага МВР, както и за обявени за издирване лица.

 

В изпълнение на служебните си задължения, лицето по гражданско състояние е изпълнило законовите разпореждания описани в Закона за гражданската регистрация и Наредба за функционирането на единната система за гражданска регистрация, в сила от 21.05.2012 година на МРРБ”, се казва в становището на общината.

 

Бяха иззети телефони на приближени до семейството на Ангел Христов-Геле, за да се установи кой е позвънил на тел. 112 и е съобщил, че има починал човек.

 

Униформени извършиха обиски в имението в село Ресилово, както и в апартамента на приятелката на Пламен Галев – Юлия, в който тя живее с дъщеричката им Мария.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 2689 |31.05.2023 ПП-ДБ и ГЕРБ излязоха от ледената епоха. Обсъждат персонален състав на кабинет . 2| 2669 |31.05.2023 Лекарите от ”Майчин дом” излязоха на протест пред НС, искат отстраняването на директора . 18| 3212 |12.05.2023 Крум Зарков: Трябва да се даде кредит на Сарафов за това, че каза неща, които за първи път излязоха от системата . 8| 2668 |08.05.2023 Стотици излязоха по улиците на Куба срещу авторитарния режим в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads