Реклама / Ads
0| 7417 |02.09.2022 НОВИНИ

Измамени проговарят за крипто-схемата на Ружа Игнатова

.
Владислава Тричкова разследва Ружа Игнатова
Съществуват много фейсбук групи, където има хора, пострадали от нея, но повечето се оказват с фалшиви профили и не отговарят. Жертвите никак не са малко, говорим за милиони хора, които са направили свои канали, поддържат комуникация един с друг, съветват се какво и как евентуално да направят. Те са по цял свят - 175 държави, според журналист от Великобритания. Тази седмица bTV ще разкаже историите на трима мъже от Франция, Сомалия и Уганда.
 

Вижте още част от разследването:


"Това е пирамида, каквато познаваме от 90-те години, продавали са мечти и обещания за бързо забогатяване, за това и обикновени хора са се подлъгвали, вярвали са, влагали са всичко, което имат, вярвайки, че ще могат да увеличат вложеното в пъти, че тази криптовалута - уанкойн ще стане официална, и ако си вложил 100 евро, след година ще станат хиляди.


Ружа Игнатова и нейният съдружник са най-отгоре, избирала е най-добрите специалисти във всяка област, за да може да се вдъхва достоверност, но тя е печелила най-много. Организирали са се много бляскави събития, раздавали са се скъпи награди, финансови и предметни, по-бедните са гледали тези събития онлайн.


Всеки член, освен да инвестира, трябва да въвлича и хора в схемата. Които са най на върха на пирамидата са станали много богати от това. Продават се различни пакети - от 100 евро до 5000 и те стигат стотици хиляди евро и долари. Ти си купуваш нищо, защото уанкойн не е нищо.


Гръцката полиция направи акция за залавяне на Ружа Игнатова, но без успех, тя е най-издирваната жена в света. Тя има имоти и сметки в много страни, има версия, че може да е и насред океана.


Предполага се, че е искала да направи схема, да спечели и да се оттегли. Но историята добива огромен мащаб.


Семейства на измамени от Уганда, например, спират образованието на децата си, защото затъват с всичко, което са имали..."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8883 |02.09.2020 Чуждите медии за протеста: Българите се чувстват измамени . 15| 10521 |20.08.2020 Германски депутат: Борисов трябва да си върви. Българите се чувстват измамени от него и от ГЕРБ . 1| 3826 |06.11.2017 Над 300 000 българи са измамени в интернет . 0| 4356 |21.10.2017 Над 30 души са измамени с по 1000 лв. за матраци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads