Реклама / Ads
1| 4134 |17.10.2019 НОВИНИ

В Измир започна работен форум на главните прокурори на балканските държави

.
Източник: Пресцентър на Главната прокуратура
Вчера в турския град Измир бе открит първият „Работен форум на главните прокурори на балканските държави“, чиято цел е да постави началото на ползотворно и перспективно сътрудничество между правоприлагащите органи, които играят основна роля в опазване на стабилността и сигурността на полуострова, предаде novini.bg.
 

Българската прокуратура се представлява от Борислав Сарафов, заместник на главния прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба. На форума присъства и завеждащият отдел „Международен“ във Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов.

 

Главният прокурор Сотир Цацаров отсъства поради служебен ангажимент в Съединените щати. Инициативата е съвместно дело на главните прокурори на България Сотир Цацаров и на Турция Мехмет Акарджа и бе обсъдена за първи път при посещението на българския главен прокурор в Анкара през ноември 2018 г.

 

Създаването на работен форум на обвинителите от балканските държави се обуславя от необходимостта ефективно да се противодейства срещу съвременните рискове пред сигурността като транснационалната престъпност, нелегалната търговия на наркотици, оръжия и трафика на хора.

 

Действията на организираните криминални групи днес лесно прехвърлят националните граници и излагат на риск стабилността на целия регион, което налага обединяване на усилията и безусловен ангажимент на компетентните институции на национално, регионално и международно равнище.

 

По време на форума ще бъдат обсъдени по-тясното сътрудничество между прокурорите от Балканския полуостров по наказателноправни въпроси, както и общата рамка и условия за взаимодействие. Форматът предвижда редовни срещи и обмен на добри практики в превенцията и противодействието на трансграничната организирана престъпност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4695 |10.10.2019 Ердоган започна със заплахите към ЕС: Ще ви пусна 3,6 млн. сирийски бежанци . 12| 4539 |09.10.2019 Турция започна атаката в Сирия с поредица въздушни удари . 5| 4159 |09.10.2019 Ердоган: Започна операция ”Мирна пролет” в Северна Сирия . 8| 3754 |01.10.2019 Кристалина Георгиева започна работа в МВФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads