Реклама / Ads
64| 6894 |25.07.2011 НОВИНИ

Изненада на вота: Борисов в парламента, но за малко

.
премиерът можело и да отиде в НС, но едва ли ще вземе думата
Друга изненада можело да е гласуването на Ив. Костов или М. Димитров като "въздържал се". Липсата на кворум обаче отложи началото на дебатите.
 

Липса на кворум отложи началото на дебатите по вота на недоверие в парламента. В НС дойде и премиерът Бойко Борисов, въпреки спекулациите на опозицията, че щял да "отсвири" заседанието на парламента. Началото на дебата беше отложен за 12,15 часа.

Малко след началото на същинския дебат премиерът се оттегли в кабинета на председателя на НС Ц. Цачева, за да гледа телевизия, а по-късно напусна парламента.

По-рано днес политологът А. Гълъбов обяви, че Атака не може да си позволи да гласува срещу правителството в момента, независимо от скандалните реплики на Сидеров, че българските полицаи са еничари. Днес говоренето им обаче ще е друго, прогнозира по БНТ той. От мотивите за вота се вижда, че позицията на опозицията уж е една и съща, но всъщност тя се вижда по различен от начин от Синята коалиция и от вносителите на вота, добави Гълъбов. Надявам се дебатът да провокира ГЕРБ, защото в момента организираната престъпност води срещу правителството, каза още той.

В това говорене става дума за опит за намиране на физиономия, която все повече се разтапя в горещата прегръдка на ГЕРБ, коментира социологът К. Колев. Важен допълнителен момент са предстоящите избори. Цв. Цветанов е този, който ще диктува поведението на ГЕРБ, а от много места се оплакват от насаждане на преса. това сериозно безпокои и левицата и десницата, смята Колев.  В нормалните страни присъствието на премиера в пленарната зала е норма, но България е малко екзотична в това отношение, добави той и предположи, че при сегашния вот на недоверие Борисов ще бъде в НС и вероятно това ще е изненадата. Напълно възможно било например Иван Костов или Мартин Димитров да гласуват „въздържал се”, прогнозира още той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5078 |24.07.2011 Янев благодари на Борисов, дал му охрана . 36| 6277 |23.07.2011 Бойко Борисов: Не ми е работа, а и не искам да се бъркам на медиите . 68| 5063 |20.07.2011 Борисов доволен от доклада, благодари на Барозу . 48| 4966 |20.07.2011 Поклон пред историята очаква Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads