Реклама / Ads
0| 3787 |12.10.2023 НОВИНИ

Изпълнителният директор на ”Екс”: Премахнахме стотици акаунти, свързани с ”Хамас”

.
Изпълнителният директор на ”Екс” Линда Якарино Източник: БГНЕС
Социалната мрежа ”Екс” премахна стотици акаунти, свързани с ”Хамас”, и взе мерки за премахване или за обозначаване на десетки хиляди публикации след нападението на палестинската групировка срещу Израел, заяви днес изпълнителният директор на компанията Линда Якарино, цитирана от Ройтерс.
 

Решението е взето в отговор на ултиматума на еврокомисаря за вътрешния пазар на ЕС Тиери Бретон, който заяви, че собственикът на компанията Илон Мъск има 24 часа да се справи с разпространението на дезинформация в "Екс" (бившия "Туитър") и да спази новите правила на ЕС за онлайн съдържание. Бретон коментира че са налице индикации, че "Екс" се използва за разпространяване на незаконно съдържание и дезинформация в Европейския съюз.

 

Въведеният наскоро Законодателен акт за цифровите услуги изисква от големи онлайн платформи, като например "Екс" и "Фейсбук", да премахват незаконното съдържание и да инициират мерки за справяне с опасностите за обществената сигурност и гражданския наратив. "Екс" преразпредели ресурси и пренасочи екипите си, за да работят по бързо в променящата се ситуация, посочи Якарино. Тя увери, че компанията е сформирала ръководен екип, който да направи оценка на ситуацията малко след нападението на "Хамас" срещу Израел.

 

"Искаме отново да подчертаем, че приветстваме по-нататъшно сътрудничество с Вас и екипа Ви, включително и среща, на която да обсъдим всички конкретни въпроси и да получим допълнителна информация, на която да можем да отговорим", написа Якарино в писмо до Бретон, публикувано в "Екс".

 

Социалната мрежа отговори в срок на повече от 80 искания за сваляне на съдържание в ЕС и не е получила никакви забележки от Европол по отношение на незаконно съдържание в платформата, се отбелязва още в писмото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4026 |11.10.2023 Стана ясен новият директор на ОДМВР - Перник, вижте кой е той . 7| 4187 |10.10.2023 Съкратиха като директор Ива Митева от Народното събрание . 2| 4949 |06.10.2023 Надзирателите отново на протест: Искаме оставката на главния директор . 4| 3948 |04.10.2023 Директорът на НАП вече е с министерска заплата - 7000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads