Реклама / Ads
0| 8081 |08.07.2022 НОВИНИ

На изпроводяк спортният министър отне лиценза и спря парите на федерацията по щанги

.
На изпроводяк спортният министър в оставка Радостин Василев отне лиценза и спря парите на Българската федерация по щанги. Това се е случило след “пореден отказ” за конструктивен диалог и отказ да се предоставят необходимите документи, съобщават от ведомството.
 

“Неделчо Колев се показа като човек, който не е в състояние да управлява БФВТ поради непреодолими дефицити отвъд личния си интерес. Той отказва да спазва каквито и да било срокове, да има изрядни документи, да изразходва държавни средства по предназначение, а не по лична преценка”, допълват от ММС. 

Ето и мотивите на спортното ведомство:

 

- Просрочено задължение по споразумение от 15 април 2022 г., което е за изискуемо задължение в общ размер на 31 193,56 лв., произтичащо от Програмата за олимпийска подготовка и Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2021 г. Съгласно чл. 1 на гореспоменатото споразумение падежът на втората вноска в размер на 2 600 лв. е 15 юни 2022 г. Към днешна дата (08.07.2022 г.) тази вноска все още не е изпълнена.


- Заявките за средства на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) за месеците юни и юли са задържани. Освен това тези заявки са направени и извън срока  до 20-о число на предходния месец. За същото БФВТ е уведомена писмено.


- БФВТ не е предоставила всички договори със спортисти, треньори и длъжностни лица съгласно чл. 11 от договора по Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г.


-  Към момента БФВТ подлежи на отнемане на лиценз поради непредоставени документи в срок по чл. 30. Министерството на младежта и спорта си запазва правото следващата седмица да предприеме действие по отнемане на спортния лиценз на БФВТ.


Министър Василев отправя последно предупреждение към Неделчо Колев и ако от негова страна не бъдат предприети никакви мерки, през следващата седмица ще бъде отнет лицензът на БФВТ. Това означава, че действията на Неделчо Колев ще доведат до невъзможност за участия на националния отбор на световни и европейски форуми и завоюване на олимпийски квоти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4335 |08.07.2022 Експертът Иван Брегов: Все повече добри юристи ще отказват поста на министър на правосъдието . 0| 3167 |07.07.2022 Зам.-министър на финансите обясни причините за орязаните евросредства за България . 0| 2898 |07.07.2022 Браншови организации призоваха ПП да не номинира Събев за транспортен министър . 0| 4789 |07.07.2022 Адв. Величков: Ясен Тодоров громи министъра на МВР и хвали ”законодателя” Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads