Реклама / Ads
0| 2487 |14.07.2023 НОВИНИ

ПП-ДБ са изработили механизъм с 10 критерия, по които да бъде оценяван кандидатът за бъдещ управител на НЗОК

.
Източник: личен архив
По информация на ФрогНюз ПП-ДБ са изработили специален механизъм с 10 критерия с различна тежест, по които да бъде оценяван кандидатът за бъдещ управител на НЗОК.

 На първо място той трябва да има опит на управленски позиции в здрвноосигурителен или здравнозастрахователен фонд. Според това колко високо в йерархията е била заеманата от него длъжност може да получи между 0 и 10 точки по този критерий.

 

На второ място има изискване да не е свързан със значими обществени скандали, т.е. да няма публикувани в националните медии скандали, в които да е замесен с репутационни щети. Липсата на скандали около личността на кандидата носи максимум 5 точки. Третият критерий е опит в управлението на икономически значими субекти като банки, инвестиционни или застрахователни дружества, който също може да донесе до 10 точки.

 

Предимство е ако опитът е в международни финансови институции. С до 10 точки се оценява и наличието на аналитични умения.

 

Три са критериите, които носят най-голям актив за кандидата- до по 15 т: умения за водене на преговори; политическа приемливост и липса на обвързаност с олигархични или корпоративни интереси. Под политическа приемливост се разбира доколко кандидатът може да бъде припознат като кандидатура на различна парламентарно представена сила.

 

Други три критерия като извършена поне една значима реформа в сектора, лидерски качества и добро име в общността носят до по 5 точки за кандидата.

 
Въз основа на тези критерии кандидатите следва да бъдат оценени, да се изготви шорт лист с участници, с които да се проведе интервю и накрая да се обявят резултатите от събеседването с предпочитан кандидат и подгласници. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2348 |14.07.2023 Венко Сабрутев от ПП-ДБ: Разговаряхме със синдикатите, ще търсим максимално справедлив ръст на доходите . 0| 2377 |13.07.2023 Искрен Арабаджиев: Пари има, но трябва да има законов механизъм, по който да се харчат . 2| 2418 |13.07.2023 Сабрутев, ПП-ДБ: Пари за заплати може да има, когато има реални приходи . 0| 2449 |13.07.2023 ПП-ДБ може и да имат кандидат за шеф на Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads