Реклама / Ads
3| 3369 |12.11.2023 НОВИНИ

Израел е готов да евакуират бебета от най-голямата болница в Газа

.
Израелските военни заявиха, че са готови да евакуират бебета от най-голямата болница в Газа в неделя, където според палестински официални лица са починали две новородени деца, а десетки други са били изложени на риск, след като горивото е свършило на фона на интензивните боеве в района, предаде "Ройтерс".
 

С влошаването на хуманитарната ситуация граничните власти на Газа заявиха, че граничният пункт Рафах към Египет ще бъде отворен отново в неделя за притежателите на чуждестранни паспорти. Йордания също така изпрати по въздуха още помощи за полевата болница в анклава.

 

Хамас заяви, че през последните 48 часа е унищожила напълно или частично над 160 израелски военни цели в Газа, включително над 27 танка и превозни средства. Израелски военен говорител заяви, че Хамас е изгубил контрол над северната част на Газа.

 

На пресконференция късно в събота израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи за смъртта на още петима израелски войници в Газа. Израелските военни заявиха, че от началото на сухопътните им операции там са убити 46 души.

 

Израел съобщи, че от Газа все още се изстрелват ракети към Южен Израел, където според него миналия месец са били убити около 1200 души, а повече от 200 са взети за заложници от Хамас.

Палестински официални лица заявиха в петък, че 11 078 жители на Газа са били убити при въздушни и артилерийски удари от 7 октомври насам, като около 40% от тях са деца.


Трите най-големи израелски телевизионни новинарски канала, без да се позовават на конкретни източници, съобщиха, че е постигнат известен напредък по отношение на сделката за освобождаване на заложниците, държани от Хамас в Газа.


Нетаняху заяви, че няма да обсъжда подробности за евентуална сделка, която според N12 News ще включва поетапно освобождаване на 50 до 100 жени, деца и възрастни хора по време на три до петдневна пауза в бойните действия.


Според съобщенията Израел ще освободи жени и непълнолетни палестински затворници и ще обмисли възможността да пусне гориво в Газа, като си запази правото да възобнови бойните действия.


ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3366 |12.11.2023 След катастрофа със загинал: Хърватски министър бе освободен . 38| 9014 |12.11.2023 Как "Барселонагейт" се превърна в "Истанбулгейт"? . 1| 3517 |12.11.2023 Сняг покри Мусала и Ботев /снимки/ . 19| 6028 |12.11.2023 Ваня Григорова към БСП: Напрегнатите хора на "Позитано" да си пият чая и да се успокоят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads