Реклама / Ads
2| 3306 |17.10.2023 НОВИНИ

Израелските отбранителни сили са нанесли удари по военни цели на ХАМАС и "Ислямски джихад"

.
Източник: БГНЕС
Израелските отбранителни сили са нанесли удари по военни цели на ХАМАС и "Ислямски джихад“, става ясно от съобщение в официалния канал Telegram на израелската армия.
 

Отбелязва се, че ЦАХАЛ са атакували една от централите на ХАМАС и са ликвидирали боец ​​на движението. Удар е нанесен и по сграда на банка, която ХАМАС е използвала за финансиране на "терористични дейности“ в Ивицата Газа.

 

В изявлението се подчертава още, че през последните няколко дни кораби на ЦАХАЛ са използвали боеприпаси с прецизно насочване за поразяване на цели на ХАМАС, включително на оперативен щаб в центъра на Ивицата Газа, както и складове за боеприпаси.

 

Позовавайки се на палестинците в региона, Associated Press на свой ред съобщава, че израелските сили нанасят въздушни удари по южната част на Газа. Според източници на агенцията рейдът е насочен към райони, към които по-рано на палестинците е било наредено да потърсят убежище. По данни на Министерството на здравеопазването в Газа при нощните удари са загинали най-малко 49 палестинци, предаде Sky News.

 

По-рано военните на еврейската държава предупредиха цивилните да се евакуират към северната част на територията преди потенциална сухопътна офанзива, което предизвика масово изселване от град Газа.

 

По данни към понеделник вечерта броят на жертвите на конфликта между Израел и палестинците, който се изостри след безпрецедентната атака на ХАМАС от 7 октомври, вече е надхвърлил 4000 души.

 

Властите на еврейската държава обявиха, че най-малко 1400 души са загинали, а 3400 други са ранени в хода на военните действия след ескалацията на насилието преди малко повече от седмица.

 

В Ивицата Газа най-малко 2750 души са били убити при ответни удари от Израел, а над 9700 други са ранени, според данни от Министерство на здравеопазването. Очаква се броят им да продължава да расте.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4694 |17.10.2023 Тихомир Безлов: Там, където е "Хамас", ситуацията в много отношения прилича на Ислямска държава . 0| 3938 |17.10.2023 Байдън заминава на посещение в Израел . 2| 3803 |17.10.2023 Британското разузнаване: Руска наемническа група вербува под прикритието на "доброволци" бойци на "Вагнер" . 0| 3874 |17.10.2023 ЕРМ Запад стартира пилотен проект по полагане на екокабели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads