Реклама / Ads
1| 5459 |12.01.2016 НОВИНИ

Изслушват 5-ма кандидати за заместник на Мая Манолова

.
Мая Манолова
Ще бъде проведено публично изслушване на кандидатите за заместници на националния омбудсман Мая Манолова днес в сградата на омбудсмана на ул. "Георг Вашингтон" №22. До 10 ч. всеки може да изпрати въпроси и становища за кандидатите на имейл v.todorova@ombudsman.bg.
 
Изслушването ще бъде отворено за медиите, гражданите и неправителствения сектор. Поканени да участват са членовете на Парламентарната комисия по вероизповеданията и правата на човека и Парламентарната комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, както и вносителите на предложенията за заместник-омбудсман.

Петимата кандидати за заместник-омбудсман, които ще бъдат изслушани са: Айсун Авджиев - предложен от фондация „Партньори - България“, Анжелика Цокова - номинирана от гражданско движение "ДНЕС" и гражданско движение "ДНЕС" - общество срещу произвола, Деница Димитрова - предложение на Национална мрежа за децата, Диана Ковачева - номинирана от асоциация „Прозрачност без граници“ и Хюсеин Исмаил - предложение на Съюза на слепите в България.

В хода на процедурата за избор на заместник-омбудсман в деловодството на институцията на омбудсмана до 2 декември м.г. постъпиха девет предложения от граждански организации. След запознаване с мотивационните писма и проведени интервюта с всеки от кандидатите Мая Манолова номинира пет кандидатури. На 11 декември 2015 г. омбудсманът внесе в парламента искане да започне публична процедура по тяхното обсъждане на основание чл. 89 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева върна петте кандидатури на 18 декември м.г. с аргумента, че законът не предоставя възможност на парламента да прави избор между няколко кандидатури, а само да избере или отхвърли един конкретно предложен от омбудсмана кандидат.

В изпълнение на принципите за добро и прозрачно управление Мая Манолова насрочи публично изслушване на петимата кандидати за заместник-омбудсман, се казва в прессъобщение на омбудсмана.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4955 |23.12.2015 Момерин става заместник-изпълнителен директор на Агенцията за приватизация . 12| 7752 |18.12.2015 Политолог: Плевнелиев няма да се кандидатира за втори мандат . 1| 4339 |16.12.2015 Правната комисия ще изслуша кандидатите за съдебни инспектори . 5| 4544 |11.12.2015 Омбудсманът Манолова внесе 5 кандидатури за свой заместник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads