Реклама / Ads
0| 4869 |23.07.2024 НОВИНИ

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури днес

.
Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 21 областни на страната за 23 юли, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на сайта си.
 

Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Враца, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София – област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол.





Очаква се на тези места да паднат локални валежи между 20 – 35 мм, а на отделни места да се развият гръмотевични бури с временни усилвания на вятъра и условия за градушки.

 

Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

 

Над Черноморието ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

През следващите два дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В сряда температурите ще са без особена промяна – предимно между 29° и 34°. В четвъртък, с усилване на вятъра от северозапад, ще нахлува относително по-хладен въздух и температурите ще се понижат – максималните в по-голямата част от страната ще са между 27° и 32°. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд в сряда и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, а в четвъртък през деня, главно в Централна и Източна България, както и в планините в Югозападна, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за временно интензивни и значителни по количество валежи. Ще има и градушки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2351 |22.07.2024 Европол: Увеличават се киберпрестъпленията с изкуствен интелект . 6| 2974 |22.07.2024 Възможно ли е Мишел Обама да замени Байдън в борбата за президентския стол? . 1| 2475 |22.07.2024 Директорът на Сикрет сървис: Провалихме се в мисията си да защитим Тръмп . 8| 3318 |22.07.2024 Посланикът на Израел: Терористите държат четирима заложници от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads