Реклама / Ads
0| 5025 |03.06.2007 НОВИНИ

Жълтите остават в коалицията, но искат ремонт

.
НДСВ остават в тройната коалиция, настоявайки за подобрение на бизнес-климата и икономическия растеж. Извънредният конгрес на жълтите ще приеме нова програма, а броят на зам-председателите ще бъде намален.
 

Намерение за продължение на участието на НДСВ в коалиционното управление артикулира жълтият лидер Симеон Сакскобургготски в отчетния си доклад пред Извънредния конгрес на партията. Той беше категоричен, че в средата на мадната трябва да има анализ на двегодишното управление и съответно здравословни корекции, както и формулиране на нови цели. Стана ясно, че НДСВ държи на стабилния икономически растеж и настоява за подобряване на бизнеса, особено на запазването на спокойствието в бизнессредите, което било налице по време на управлението на кабинета "Сакскобургготски".

Показателнен характер имаха поздравленията на гостите в началото на третия извънреден конгрес. Председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов призова НДСВ да напусне тройната коалиция. Посланието, идващо всъщност от неформалния лидер Бойко Борисов, бе посрещнато с аплауз от страна на редица делегати, в това число Николай Свинаров и Соломон Паси. Лидерът на БСП Сергей Станишев определи коалицията като "труден, но ефикасен брак", подлежащ на ремонт, при това не само един; а Ахмед Доган акцентира върху общата либерална основа, върху която са стъпили и ДПС, и НДСВ, хвърляйки многозначително мост между двете формации.

Конгресът продължава с анализ на представянето на изборите за Европарламент, на които партията спечели едва едно депутатско място. Ще се избере и ново ръководство, име и програма на НДСВ. Новото име най-вероятно няма да съдържа името на лидера Симеон Сакскобургготски. Има около 14 варианта, от които най-приемлив изглежда НДСВ да остане във вид на абревиатура, без зад нея да се крие конкретно съдържание.

Конгресът ще приеме нова програма, а броят на зам-председателите ще бъде намален.

"ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5754 |06.03.2007 Още 25 дни остават на партиите да си дадат финансовите отчети . 0| 5721 |27.05.2007 Медсестрите ни в Либия не искат да ходят в съда днес . 0| 5819 |03.04.2007 Паралелна комисия по досиетата искат от СДС . 0| 6264 |24.03.2007 Македония да се обедини институционално с България, искат от ВМРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads