Реклама / Ads
1| 4869 |06.06.2007 НОВИНИ

Едни искат главата на Милен Велчев, други почнаха да се разколебават

.
Набъбнаха желанията на жълтите "бунтари" за изключване на членове от НДСВ. Олимпи Кътев пък се оттегли от подписката.
 

 

 

 В подписката на недоволните от решенията на Третия извънреден конгрес на НДСВ, са изразени искания за изключване от партията на Милен Велчев, но и на още някои от организаторите на конгреса. Поискано е от партията да бъдат изключени още Илчо Дуганов (бургаският заместник-областен управител), Кирил Арсов (председател на Комисията, която избира членовете на Политическото ръководство на НДСВ), Мариус Цаков, бивш депутат от 39-ото Народно събрание. Недоволните настояват да отпаднат двама души от Политическото ръководство, за които има съмнения, че са принадлежали към структури на бившата Държавна сигурност, както и трима други членове на Политическото ръководство, които не са били членове на НДСВ – Антон Станков, Андрей Баташов, Илия Лингорски.
Подписката на  47-те (сред които са и министрите Веселин Близнаков, Даниел Вълчев, Николай Василев, Георги Петканов и евродепутатът Биляна Раева) бе връчена снощи на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски в двореца "Врана". Междувременно стана ясно, че Олимпи Кътев, народен представител от НДСВ и бивш областен управител на София - област, е оттеглил подписа си. Щели да го последват и други "неразбрали", под какво са се подписали. Други жълти депутати пък заплашиха, че, ако не бъдат удовлетворени исканията им, може да напуснат парламентарната група.

Що се отнася до изключването на Милен Велчев от партията, това било решение, което може да се вземе единствено от ръководните органи на НДСВ, а не от  парламентарната група. Нейният председател Анелия Мингова изрази безпокойство както от начина, по който се е провел конгресът на партията, така и от начина, по който са били взети някои решения. Председателят на Комисията по външни въпроси към парламента Соломон Паси отказа да коментира взривоопасните проблеми на жълтите.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5023 |03.06.2007 Жълтите остават в коалицията, но искат ремонт . 0| 5721 |27.05.2007 Медсестрите ни в Либия не искат да ходят в съда днес . 0| 7146 |10.05.2007 Седем куршума в главата вкарал убиеца на общинския шеф в Несебър Димитър Янков . 0| 5949 |11.05.2007 Транспортната стачка ще повлече след себе си протести и в други браншове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads