Реклама / Ads
3| 4623 |11.04.2008 НОВИНИ

НДСВ няма да горят юргана, но се готвят за завой

.
От НДСВ решили да не коментират предстоящите днешни събития; М. Велчев се скри от медийни изяви; очакванията за парламентарно поведение варират от напускане на коалицията, до гласуване "въздържал се".
 

Днес парламентът ще гласува искания от опозицията вот на недоверие към кабинета заради неговата обвързаност с организираната престъпност. Допуска се, че мнозинството може и да не е единно в гласуването против вота, тъй като се очаква, че депутатите от НДСВ да гласуват „въздържал се” като знак за несъгласие с оставането на вътрешния министър Румен Петков в кабинета.

На заседание снощи политическият съвет на НДСВ препоръча на жълтите депутати за първи път да не гласуват „против” вота.

Дори и да се случи този радикален завой обаче, правителството ще оцелее, тъй като за оставката му по конституция трябва да гласуват 121 депутати, а за нея вота си ще дадат най-много 90 депутати от десницата, „Атака” и независимите. По време на разискванията вчера от НДСВ настояха вътрешният министър Румен Петков да поеме политическата отговорност за кризата в МВР. Жълтите, обаче не са съгласни с вот на недоверие към целия кабинет. "Защо заради няколко бълхи да горим юргана”, зададе върпос председателят на групата Пламен Моллов, който обяви, че жълтата партия плаща висока цена за участието си в тройната коалиция.

Тази сутрин Милен Велчев, който на практика представлява Симеон Сакскобургготски, когато той е извън страната, не се яви в сутрешния блок на БТВ, с мотива, че от НДСВ решили да не коментират предстоящите събития - още един факт, който предполага възможността жълтите да са преосмислили генерално участието си в коалицията.

Frognews.bg посочва, че днес ще се гласува вторият вот срещу кабинета за тази година. Първият беше в средата на февруари заради корупцията в държавата. Другите три вота срещу правителството пък бяха заради несправяне с последиците от бедствията, заради здравеопазването и заради проблеми в сферата на образованието.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4926 |10.04.2008 Юрген Рот: Не съм клеветил Петков, казах че е неподходящ за министър . 3| 5285 |10.04.2008 Съпругата на Георги Стоев ще съди Петър Христозов за лъжи . 9| 5327 |10.04.2008 Румен Петков бил жертва на ария на клеветата, ще съди двама . 11| 4740 |10.04.2008 В. Сидеров към Р. Петков: Докато си жив ще ти дишам във врата!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads