Реклама / Ads
1| 4142 |04.11.2016 НОВИНИ

Жельо Бойчев: В неделя ”Младост” трябва да каже ”Стоп!” на модела ”назначен кмет”

.
Жельо Бойчев
В неделя ”Младост” трябва да каже ”Стоп!” на модела ”назначен кмет”. Това каза депутатът от БСП, избран от 23-и МИР в София Жельо Бойчев.
 

Той коментира предстоящия избор на кмет на втория по големина район в столицата и подкрепи кандидатурата на издигнатия от БСП Лява България ген. Стефан Стефанов. "Време е "Младост" да си избере кмет, който може да взима самостоятелни решения, а не е обикновен чиновник, назначен от управляващата партия, изпълняващ заповеди”, каза народният представител. - Жителите на "Младост" трябва да решат кой да бъде техният кмет. И само те имат право да го сменят. Това, което се случи с д-р Цвета Авджиева обезличава институцията. И не само - обидно е за българския избирател".

 

Жельо Бойчев е убеден, че ген. Стефанов разполага с необходимите качества, за да обедини гражданите на "Младост" и с тяхната подкрепа да отстоява интереса им пред Столичния общински съвет. "Точно това ще бъде неговата сила. Дали за промени в устройствения план заради презастрояването, дали за инфраструктура или бюджет, той ще разчита на подкрепата на гражданите, убеден е Бойчев. - "Младост" се нуждае от изцяло нова философия на работа с хората, както и със Столичния общински съвет. Доброто взаимодействие между тези структури е смисълът на местното самоуправление".

 

Депутатът от БСП призова жителите на "Младост" да гласуват в неделя. И припомни, че правото на пряк избор на районни кметове беше извоювано именно от социалистите в парламента. "Всеки глас е важен за София, за квартала, за бъдещето на гражданите такова, каквото го искат, добави Жельо Бойчев. - Ген. Стефанов няма да бъде чиновник на Борисов, а ще отстоява интересите на гражданите. В кариерата си досега, той е доказал не веднъж, че може да взима решения и не се поддава на каквито и да е влияния, които биха накърнили обществения интерес. В лицето на ген. Стефанов "Младост" ще има кмет с ясна позиция, а не поредния чиновник, който търси подкрепата и благоволението на ГЕРБ".

 

Според Жельо Бойчев твърдението, че от районния кмет не зависи почти нищо, не е вярно. "С вота си гражданите на "Младост" дават истинска власт в ръцете на кмета, обясни той. - Когато тази власт попадне в ръцете на смели личности, които не се страхуват да отстояват и защитават интересите на гражданите, районът ще има много добро бъдеще. Кметът трябва да бъде активен представител на интересите на хората от района пред СОС и да предлага ясна концепция за развитие. Тогава няма начин той да не намери разбиране у общинските съветници и те да подкрепят предложенията му".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3550 |23.10.2016 Облачна и мъглива неделя, на места гърмежи . 0| 4038 |20.10.2016 Бойчев: Потърпевши от картела на горивата са икономиката и хората . 0| 4143 |15.10.2016 Валежи ще обхванат страната в неделя . 7| 16474 |14.09.2016 Само във Фрог: Люба Кулезич се връща на екран, всяка събота и неделя по ТВ7

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads