Реклама / Ads
9| 12216 |06.09.2015 НОВИНИ

Жената, за която ИД дава $100 000: Да се съюзим, иначе - идват при вас, българите

.
Хелън Абдулла
Хелън Абдулла е известна като кюрдската Шакира. В същото време тя е една от най-търсените жени от „Ислямска държава” – за главата на иракската певица има обявена награда от 100 хиляди долара. "ИД ме заплашва всеки ден. Те са добри в едно нещо – да всяват страх у хората. Аз пък искам да вдъхна на хората кураж", заяви певицата пред bTV.
 

Хелън се намира в епицентъра на битката срещу ислямистите, които са сред основните причини за бежанската драма, която застига Европа. Причината е клипът ѝ „Революция”, заснет по време на истински бойни действия. Песен, която се превърна в световна сензация.

 

В нея смелата изпълнителка облича военна униформа, взима автомат в ръце и записва Revolution. Клипът е заснет едва на 3 километра от границата с „Ислямска държава”, като в него тя дори изстрелва истински снаряди.

 

Следват заплахи към семейството и включване в списък с „врагове на Халифата”, които трябва да бъдат ликвидирани.

 

Посланието, което Хелън отправя към България, е: "Трябва да се съюзим и да се борим с терористите. Ако не го направим, утре те ще бъдат при вас".

 

На въпрос колко бодигарди я пазят, певицата заяви: "Не мога да отговоря на този въпрос. Съжалявам".

 

Хели е родена в Иран през 1988 г. По време на войната в Залива, семейството ѝ, заедно с още хиляди хора бяга в Турция, където следват месеци без дом и дори просия.

 

Приети са от Финландия, където Хелън започва да посещава курсове по пеене, пиано и актьорско майсторство. През зимата на 2013 г. записва сингъла „Рискувай всичко”, който за броени седмици оглавява всички класации във Финландия.

През 2015 г. заминава за Ирак, където се влива директно в редиците на кюрдските сили „Пешмерга”, докато те водят битка с „Ислямска държава”. На един от кадрите тя изписва с червилото си „Атака” върху снаряд и го изстрелва срещу ислямистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4458 |05.09.2015 Финландският премиер дава дома си на бежанци . 1| 4368 |05.09.2015 Бежанската криза създава и семейства . 10| 5836 |04.09.2015 Синдиците на КТБ разпродават за "без пари" оборудването на ТВ7 . 1| 5788 |03.09.2015 Дават пари на частни училища и градини, но при условия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads