Реклама / Ads
13| 4151 |12.02.2024 НОВИНИ

"Жената тропа с краче, че иска да ходи на шопинг в Милано". Заплахите за нови избори били здравословни

.
Ще се разберат ли партньорите във властта или спорът за поста на външния министър ще взриви мира в управлението? Темата коментираха в ефира на NOVA социолозите Андрей Райчев и Евелина Славкова, социалният антрополог Харалан Александров и политологът и бивш евродепутат проф. Светослав Малинов.
 

"Мария Габриел е квалифицирана за външен министър, но наистина ще ѝ дойде в повече. Има логика двете позиции да са разделени. Но тя е работохолик. Що се отнася до заплахите за нови избори, то това е здравословно. Това е семейна динамика – жената тропа с краче, че иска да ходи на шопинг в Милано. Жената е ПП-ДБ, а ГЕРБ са спонсорите. Ще повикат, ще се подърпат и ще се харесат пак. Дали ще има шопинг, ще видим, но ще има страст във връзката", смята Харалан Александров.





“Не виждам реална заплаха от нови избори. В структурата на това правителство се видя неговата структура и всички рискове - те просто се разгръщат във времето, без да се реализират докрай. Не вярвам, която и да е от двете партии в момента, да смята, че е изгодно за нея да се отиде на избори 2 в 1”, заяви проф. Малинов.

 

"Според мен вероятността да се отиде на предсрочни избори е малка. Съвсем естествено е тази ротация да мине през призмата на извиването на ръце. Не мисля, че някой е очаквал нещо по-различно”, посочи Евелина Славкова.

 

"Напрежението е много високо. Толкова, че две малки партии се разцепиха. И това не се случи в центъра, а в периферията – в Столичния общински съвет. Изборът на един нищо и никакъв председател на СОС разцепи цели две партии – "Възраждане" и БСП. Представете си какво е напрежението в ГЕРБ и ПП-ДБ”, коментира Андрей Райчев.





"Очевидно сме на пазар", каза Евелина Славкова. Тя също е на мнение, че няма да се иде на предсрочни избори. "Най-вероятно ще се стигне до компромис и ГЕРБ ще предложат друг кандидат за този пост. Големият въпрос е дали ще има и други промени. През този един месец до ротацията ще има много конфликти. Проблемът е, че не се знае какви промени ще има и държавата спира да работи. Нито един министър не знае дали ще остане на поста си и работата спира", каза тя.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2562 |12.02.2024 Вигенин предлага група да следи червените в СОС: В София БСП е разделена . 8| 26917 |12.02.2024 Мартин Нотариуса е "световнонеизвестен" за бившия градски прокурор на София . 3| 2633 |12.02.2024 Разцепление: Част от фермерите подписва споразумение с кабинета, друга част продължава протестите . 1| 7138 |12.02.2024 Как се прави здраво сърце?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads