Реклама / Ads
20| 10832 |21.06.2021 НОВИНИ

Жената на загиналия майор Терзиев: Умишлено убийство е!

.
Димитрина Попова
„Този полет е воден от някой ръководител полети. Докарали са го за мен до такъв изход. И са разчитали накрая, че за 5 секунди ще се справи и ще обърне самолета. Не е взимал сам решенията. През цялото време поддържа връзка – разбрахте ли с кого е поддържал връзка – не. Не казват. Завършекът на задачата може и да е пилотска грешка. Но защо казват „Полета протичаше нормално”. Какво значи? Излез и кажи кой ръководеше, кога излетя, къде? Това е учение. Не е тайна.
 

Когато всичко е било изправено и някой те е ръководил. И виждайки, че има нарушение на безопасността, а той те води натам... за мен това си е просто ... даже не предумишлено, а умишлено убийство”, категорична е жената на загиналия пилот Димитрина Попова .


„Във въпросната нощ трябваше да се извършват нощни стрелби. Към два – три часа трябваше да се прибере. Аз станах рано - към 5, и видях че го няма. Малко се ядосах, че един SMS не е изпратил”, разказва тя пред Нова телевизия .


„Наш общ приятел ми изпрати съобщение: „Наред ли е всичко? Вальо прибра ли се?” Шофирайки изтръпнах. Защото отговорът ми е – не, не се прибра, но защо някой пита толкова рано сутринта точно за Вальо”, спомня си жената на загиналия пилот.


И допълва: „Телефонът ми вече звънеше. Генерал Русев, командирът му, вече е бил вкъщи и е открил майка му. Те ми звъняха от вкъщи, за да ми кажат че е паднал със самолета. И ми казаха че всичко е станало през нощта, времето не беше добро. При падане в 1 часа през нощта и съобщаване сутринта в 9 часа - това са 8 часа. Не знам човек с какви физически възможности трябва да е, за да оцелее във водата дори с катапулт. Аз вече бях сигурна. Просто знаех, че Валентин Терзиев си е отлетял в облаците”.


Днес Димитрина споделя, че не й остава нищо друго освен да приеме случилото се. Но не с примирение, казва тя. А с търсене. На истината, фактите и отговорните за случилото се. И за да стигне до тях, през последните дни, жената на майор Терзиев разговаряла с десетки негови бивши и настоящи колеги. И има своя версия за случилото се.


„Още при самото пускане мишената е спусната под 5000 метра - даже по ниско. Информацията отначало е изтекла от „Граф Игнатиево”. В шока и ужаса. Ние имаме 200 пилоти. Нямаме хиляди. Мишената е пусната под всякакви условия за безопасност. Тук е малшансът, че се е оказала дефектна. Скъсал се е парашутът и тя е падала много бързо. Той е бил принуден да завиши скоростта. Според мен е снишен много ниско, гонейки целта. Тук виждам… грешка на ръководен пост, че някой виждайки какво е станало с целта, не е отложил стрелбата”, категорична е Димитрина Попова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9699 |15.06.2021 Съпругата на майор Терзиев: Г-н Каракачанов, Вие сте точно толкова патриот, колкото цялото управление последните 10 години . 2| 3176 |15.06.2021 Загиналият младеж при катастрофата в Русенско бил с шофьорска книжка от 10 дни . 11| 7184 |13.06.2021 Ген. Николай Русев: 12 часа и 50 минути! Нальотът не беше достатъчен нито на майор Терзиев, нито на колегите му . 2| 4311 |12.06.2021 Жената на загиналия пилот: Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads