Реклама / Ads
0| 4859 |27.02.2020 НОВИНИ

Жени Начева и Бойко Пенков, финансист и шефа на НАП са в Надзорния съвет на НЗОК

.
Правителството определи представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. Настоящият състав на Надзорния съвет на НЗОК е конституиран на 23 февруари 2015 г., поради което мандатът му изтича на 23 февруари тази година.

В състава на Надзорния съвет за следващия 5-годишен мандат са определени следните представители на държавата: Жени Начева, Бойко Пенков, Росица Велкова и Галя Димитрова, в качеството й на изпълнителен директор на Националната агенция за приходите.


Жени Начева е доктор по икономика. Заемала е отговорни длъжности в областта на бюджета и финансите в Националната здравноосигурителна каса, която по-късно оглавява. Понастоящем е заместник-министър на здравеопазването, а непосредствено преди назначаването й за такъв през 2017 г. е директор на дирекция в Министерството на финансите. Определена е за председател на Надзорния съвет на НЗОК.

 

Бойко Пенков е заместник-министър на здравеопазването за трети път, назначен през 2017 г. Той е възпитаник на Медицинска академия - гр. София и е магистър по медицина, с придобити специалности по "Вътрешни болести" и по "Белодробни болести". Има над тридесет и седем години трудов стаж и професионален опит в областта на здравеопазването, като е заемал отговорни длъжности в лечебни заведения, НЗОК, Министерство на здравеопазването.

 

Росица Велкова понастоящем е заместник-министър на финансите. До назначаването й на този пост е дългогодишен ръководен служител в Министерството на финансите. Била е и заместник-председател на Държавната агенция за осигурителен надзор.

Галя Димитрова е назначена за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите през 2017 г. Преди това е заместник-изпълнителен директор на НАП с ресор в областта на контрола и ревизиите. Преди това оглавява териториална дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители" на НАП.

 

Относно предложените представители на държавата в Надзорния съвет на НЗОК няма хипотези на несъвместимост, визирани в чл. 18 от Закона за здравното осигуряване, за което те са подписали декларации. Служебна проверка на Министерството на здравеопазването показва, че предложените лица не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, посочват от Министерския съвет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4168 |27.02.2020 Нинова: Резултатът от тол системата - хаос, напрежение и протести . 6| 8277 |26.02.2020 Странно! Предложеният от ГЕРБ за шеф на НЗОК е човек на президента . 12| 12391 |23.02.2020 Иван Бакалов: Гешев няма ли да помогне на испанската полиция за Бойко?! . 1| 3771 |21.02.2020 Автомобил помете две жени на тротоар в Хасково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads