Реклама / Ads
0| 12046 |02.03.2022 НОВИНИ

Жители на Благоевград пред Фрог: Върхушката на града оплетена в родствени връзки и съмнения за конфликт на интереси

.
Илко Стоянов и шармантната му съпруга
Върхушката на Благоевград е оплетена в родствени, приятелски връзки и съмнения за конфликт на интереси. Това разказаха пред Фрог нюз жители на града. Медията ни вече огласи част от зависимостите. Гражданите, обаче продължиха с още допълнения:
 

Стана ясно, че главният секретар на общината Дейвид Арабаджиев е брат на прокурор Арабаджиева и по някакво съвпадение зет на новия шеф на Онкологията д-р  Теодор Велчев. 


Много хора ще одобрят подобно местно срастване на кадрите, оправдавайки  го с нужното доверие към настоящите и недоверие към бившите градоначалници, най-вече в лицето на екскмета Атанас Камбитов  Жителите на града, обаче задават  още един въпрос към кмета Стоянов, а именно -  колко души от екипът на бившия кмет Камбитов са върнати в общината на работа от сегашният кмет?   

 

“Стигаме до извода , че явно г-н Камбитов  е слагал доста компетентни  специалисти,  за да бъдат върнати сега на високи  постове. Мълвата е, че именно Камбитов е един от спонсорите на Стоянов и той сега връща жеста.  И може би е съвпадение, че по времето на Стоянов жената до г-н Камбитов получава разрешение от същия да строи къща в местността Баларбаши” върху спорен имот, за който претендира бившия баскетболист Бойко Младенов”, коментират възмутени от случващото се по върховете на Благоевград. 


Връзките между отделните персони на възлови места в града не свършва. Така например шефа Онкологията г-н Велчев, е племенник на управителят на РЗОК - Благоевград.  Има сериозни подозрения, че в случая става дума за конфликт на интереси, тъй като една от дейностите на лечебното заведение е да сключва договори, зад който би могъл да прозира частен интерес.  “Нека КПКОНПИ да провели, дали д-р Велчев е подписал трудовия си договор в условията на конфликт на интереси , а именно, че при назначаването си към момента е бил в пряка родствена връзка с директора на РЗОК- Благоевград Ивайло Димитров. 

 

“Двамата са съответно -вуйчо-  Ивайло Димитров и племенник Теодор Велчев,   поради което същите са „ СВЪРЗАНИ ЛИЦА „  по смисъла на параграф № 1, т. 15,б.“а“ ДР ЗПКОНПИ”, смятат източниците ни.  Те допълват още по темата: “Посоченото по-горе въвежда основателно съмнение за сключването на договор от лице, заемащо публична длъжност, в частен интерес на свързано лице, с което е изпълнено и съдържанието на понятията за „конфликт на интереси“, „частен интерес“ и „облага“ дефинирани в разпоредбите на чл. 52-54 от закона”. 

На практика СБАЛОО „ СВЕТИ МИНА „ ЕООД  се финансира и проверява единствено от РЗОК Благоевград. 


Благоевградчани съобщават и за интересната инициативност на кмета Илко Стоянов. “ Той инициира грандиозен проект за Благоевград на стойност 29 млн лв, финансиран от ФОНД за облагородяване на съществуващият аквапарк и парк Бачиново. “Той, обаче трябва да е подплатен с бизнес план, за да не се окаже, че дадените пари са много, но да не могат да се възвърнат с последващи приходи. В момента аквапарка е развалина. Как при това положение да има  230 000 посетители годишно, които да дадат по 7 лв.”, питат хората.  Те правят сравнение - “преди година имаше изграден аквапарк на Софийски имоти, който струва 9.5 мил лв.”.


Гражданите на града си връщат спомените: “Благоевград имаше преди години доста модерен аквапарк, който беше изграден от частен инвеститор и с концесия за 30 години.  По това време градът беше  пълен с хора и работещи фирми. Но въпреки това аквапаркът фалира.  Как в този зор сега ще се осъществи новия проект”, питат учудено те. 

 

 И като стана думаа за заем от ФОНД, разбираме, че за онкологията съвсем случайно има одобрен заем за 5 млн. лв. за закупуване на апаратура. На дневен ред стои въпросът дали няма да се случи както по времето на ГЕРБ - просто да се усвояват едни пари от определена клика. 


“А като стана въпрос за усвояване на пари ВиК- Благоевград има одобрени проекти за 500 хил. лв.,  които ще усвои  новият шеф, който пък е  бивш подчинен на Стоянов ипротектиран от него. Тук има ли конфликт на интереси, не сме наясно, но като че ли има конфликт с думите на премиера,  който каза ще разчита на млади и можещи хора, и няма да се назначават  пенсионери на ръководни постове.  Може пък ресорният министър на МРРБ да не го е информирал какво се случва в Благоевград", питат се хората.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2853 |02.03.2022 ЕК предложи бежанците от Украйна да получат в ЕС временна закрила . 0| 2984 |02.03.2022 ССБ призовава ВСС, ВКС, ВАС и прокуратурата да предоставят почивните си бази на бежанци от Украйна . 0| 5160 |02.03.2022 Джо Байдън: Путин няма представа какво предстои . 0| 4748 |01.03.2022 Зеленски: Украйна се нуждае от гаранции за сигурност, ако НАТО не е готова да предложи членство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads