Реклама / Ads
2| 6228 |05.08.2021 НОВИНИ

Първо във Фрог: Д-р Дечо Дечев е новият директор на болница „Св. Иван Рилски“

.
Д-р Дечо Дечев
Бившият шеф на НЗОК д-р Дечо Дечев е новият директор на болница „Св. Иван Рилски“. Това научи Фрог нюз от вътрешни източници. Предишният шеф на лечебното заведение – д-р Антон Петков е отстранен най-вече заради подписания от него скандален договор за наем на сграда за 55 000 лева на месец без ДДС.
 

За всичко това медията ни информира подробно в поредица от публикации /ТУК и ТУК/. Днес по обяд Дечо Дечев е бил посрещнат от лекари и медицински сестри с аплодисменти. Представил го е зам.-министър Димитър Петров.

 

Припомняме ви, че д-р Дечев за трети път оглавява болницата. Той ще е временен директор до провеждането на нов конкурс, допълниха източниците ни. Предстои да се извърши нов одит, за да се види в какво финансово състояние се намира лечебното заведение и какви са основните проблеми за решаване. Тепърва ще се обсъжда как да се процедира с наетата от април т. г. сграда за 10 годишен период.

 

Експерти са категорични, че въпросният договор е напълно неизгоден и той ще изтощи парично болницата. На срещата днес е станало ясно, че наетата сграда не е в добро състояние и се нуждае от голям ремонт, който също се погълне финансов ресурс. Според медици,  преди вече бившият директор Антон Петков да  сключи договора с фирма „Централ Форум“ ООД и нейния управител Красимир Георгиев, сградата е била купена от съдия-изпълнител за 3 млн. лв. Излиза, че ако договорът се изпълни изцяло, това означава, че частната фирма ще прибере най-малко 8 млн. лв. Така УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще я надплати близо 3 пъти.

 

Последният одит на здравното заведение е направен през август 2020 година от предишния здравен министър д-р Костадин Ангелов. Изводите категорично показват, че приходите за болницата са намалели с повече от 50 процента. Какво още се казва в одитния доклад можете да прочетете за първи път във Фрог:

 


.


.
.
.
.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 17951 |05.08.2021 Георги Киряков пред Фрог: Може да има правителство на окопитило се задкулисие или недекларирана подмяна, възможен сценарий - ”избори до дупка” . 0| 2952 |04.08.2021 50 хил. проверки за кражби на ток проведе ЧЕЗ Разпределение през първото полугодие на 2021г. . 7| 7747 |28.07.2021 Скандал беляза началото на първото заседание на Комисията по ревизията . 8| 4961 |28.07.2021 Първо заседание на Комисията ”Росенец” и първи скандали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads