Реклама / Ads
27| 17040 |25.09.2018 АКТУАЛНО

Журналист: Борисов не е единствен виновен за собственото си поражение

.
Борисов и Тръмп ръка за ръка
Длъжна съм все пак да припомня, че снимката - колкото и нелепа и безсмислена да е, - е само увековечен миг, част от секунда, нищо повече.
 

Да, тя казва повече от хиляда думи, но позволява милион интерпретации на запечатаното. Дава възможност на медийните съветници да вкарат несъществуващ контекст в уловения момент, като поръчват заглавия от типа "Какво си казаха Тръмп и Борисов в Ню Йорк".

 

В конкретния случай проблемите на правителствените пиари идват не от конфузната снимка "във врат", от която нищо не се вижда и разбира, а от идиотското видео, което сами разпространиха! 3:)

Видеото показва, че анонсираната като "историческа" среща е просто "Здравей - Здрасти!" ръкостискане, продължи точно 2,7 секунди!

 

Видеото сложи кръст на мечтите за волни интерпретации и измислени разговори, защото какво ли пък толкова историческо могат да си кажат в 2,7 секунди?! 3:)

Въобще, цялата ООН-драма на Борисов е огромен PR гаф, започнал със създаване на нереалистични очаквания от посещението на Борисов там. Те трябваше да оправдаят желанието му да представлява България вместо Радев и месец преди началото на сесията вкараха двете институции в нелепо противопоставяне, завършило с очаквано фиаско.

 

В крайна сметка, въпреки активната кампания, целяща да представи президента като тъп фатмак, ревнуващ премиера за международните му "успехи", всички видяха, че в голямата политика Борисов е обикновен фигурант, който никому не е интересен. И отговорност за това носят и съветниците му.

Не че Радев е нещо друго, разбира се...

 

Въобще, като почнем от фанфарните очаквания, минем през словесната битка с президентството и приключим с унизителните 2,7 секунди в подножието на Тръмп, цялата нюйоркска епопея е класически пиар капан, доказващ отдавна известната истина - ако нищо друго не помага за свалянето на корумпиран и вреден политик, иронията и сарказмът в крайна сметка вършат работа!  И колкото и егоцентричен да е, Борисов не е единствен виновен за собственото си поражение...

 

Журналистката Весислава Танчева, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 34802 |13.09.2018 Октай: Борисов усети гафа с назначаването на „героя” на Мето Илиенски за шеф на МВР . 8| 21028 |10.09.2018 Журналист: ВИС да управлява МВР в държавата на СИК - висша форма на доверие . 18| 18195 |04.09.2018 Само във Фрог: Държавният департамент на САЩ е предупредил Борисов да не заиграваме с фирми от забранителния списък . 8| 7425 |19.07.2018 Президентът пита Борисов: Служебното правителство събра 1,6 млрд. лв., къде са

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads