Реклама / Ads
6| 6290 |12.01.2022 НОВИНИ

Журналистът Асен Йорданов също е със заплаха за живота

.
Асен Йорданов
Получиха информация от структури на МВР за сигнал с моето име, свързан със заплаха за живота ми. Това каза по БНР журналистът Асен Йорданов от сайта ”Биволъ”.
 

Това каза пред БНР журналистът Асен Йорданов от сайта "Биволъ". "Питаха ме дали имам тревожни индикации, аз отрекох. Това се случи паралелно със сигнала за заплаха, който е получил колегата Атанас Чобанов", допълни той.

 

Относно днешния протест, Йорданов уточни: "Ставащото пред Народното събрание е симптоматично и прави разрез на дълбоки проблеми, които тлеят в българското общество. Радикализирането на протестите показва, че имаме тлеещи възпалителни процеси в обществото или просто, че има дълбоко разочарование. Фактът, че това се случва толкова скоро, за мен е тревожно. ... Аз го разчитам като едно недоволство - бунт, който в момента се канализира срещу зеления сертификат". 

 

По думите му до обществено недоволство се стига заради разрушаването на моделите на действие на обществените структури, след като започна пандемията от Covid-19, според него това в момента се използва, за да се нагнетява обществено напрежение:

"То не може да става изкуствено, трябва да тлее недоволството. Трябва да посочиш някакъв враг на хората, срещу който да се изправят и за което да протестират. Когато това напрежение съществува и запалиш фитила, тогава вече можеш да манипулираш тълпата. Да обърнем внимание на това, че в обществото продължава да зреят процеси на напрежение, дори след избора на нов парламент и ново правителство".

 

Журналистът прогнозира, че в следващите месеци ще се натрупат и социални фактори, които ще доведат до нарастване на това напрежение.

Той подчерта, че при всички протести досега е имало провокатори, но те не могат да организират критична маса, която да излезе на улицата:

 

"Не може само с провокатори да направиш протест, те се пускат вътре за мая и това никак не е добре, защото може да дискредитира всеки един протест и всяка кауза".

Йорданов изтъкна, че това, че партията "Възраждане", която беше на ръба дали ще влезе в парламента, "може да организира едно такова мероприятие, показва, че става въпрос за процеси, които трябва да се изследват в дълбочина":

 

"В София "Възраждане" нямат почти никакво влияние. Ако организираш автобуси от цяла България и напълниш улиците в т.нар. триъгълник на властта, това означава, че имаш ресурс и можеш да го направиш. Само с пари, само с ресурс - няма как, явно има обществено недоволство, за да могат да се съберат хора, то се усеща". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5381 |11.01.2022 Тошко Йорданов се подигра с ваксините след КСНС . 1| 3272 |11.01.2022 Йорданова очаква да няма процедурни хватки при избора на шеф на ВКС . 18| 4178 |09.01.2022 Асен Василев обеща помощ за битовите потребители на газ . 8| 4609 |09.01.2022 Асен Василев: Пари за пенсии има. Не е политическа грешка обещанието за преизчисление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads