Реклама / Ads
27| 9680 |07.05.2020 НОВИНИ

Журналистът на Слави за щаба на Мутафчийски: Трябва да отговорят на въпросите, а не да бягат

.
Станислав Балабанов
Журналистът в телевизия ”7/8” Станислав Балабанов коментира в предаването ”Студио Хъ” днешния брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса. Именно той зададе три въпроса там.
 

"Традиция стана на тези брифинги да търся отговорите на нормални въпроси, подкрепени с факти. Днешният брифинг беше различен и интересен спрямо предишните, защото очаквах след може би катарзиса на личността, който придоби ген. Мутафчийски в последните седмици - първо беше скрит от властта, целият щаб беше потънал някъде, след това го изкараха на бял свят, чувахме в ефир какви заплахи се получават за неговия живот - неща, с които, според мен, не трябваше да занимават населението, и днес с огромно очакване отидох. Той пак беше в униформа, най-вероятно му е изсъхнала, в рамките на шегата. Аз подходих отново с няколко въпроса, които според нас са много важни, особено първия, свързан с медиците от Спешна помощ и липсата на предпазни облекла. Защото ако забелязвате аз цитирам сериозни хора, в случая днес д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на лекарите в Спешна помощ. Първо, ген. Мутафчийски не познаваше тази жена и не знаеше в коя асоциация членува, и второ - пореден цитат и поредни думи, които според него или са манипулативни или не отговарят на истината. Изключително е просто един път за винаги да отговорят на въпросите, а не да бягат. И трите въпроса бяха насочени към ген. Мутафчийски, но на повечето от тях отговаряха други представители на щаба. "Статистиката отново е срещу щаба. Виждаш какъв хаос цари в болниците във Видин, в Сливен", каза той.

 

 

"По втория въпрос - дали има проблем в комуникацията между институциите. На летището, където кацат различни хора, всъщност се оказа как една жена от Хасково са я гонили в багажното, минала е транзит паспортен контрол, накрая е стигнала с автобус до Хасково. Това говори за хаос между институциите. Нищо повече. Защо не си го признаят най-после.

 

И на третия въпрос интересно е вчерашното мнение на премиера Борисов на толкова важен за всички нас празник да коментира цифри без да е подготвен. Разбира се снощи той се извини, това трябва да го кажем, но в крайна сметка един премиер е недопустимо да не бъде подготвен с цифрите. За наше съжаление цифрите, които коментират и споделят, тъй като са видимо неподготвени, продължават да създават единствено паника", заяви още Балабанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 8712 |07.05.2020 Слави Трифонов: Това е най-слабото Народно събрание, един депутат ни струва 10 000 лв на месец . 84| 27891 |07.05.2020 Репортер на Слави пак изкара от нерви Мутафчийски . 25| 8366 |05.05.2020 Слави Трифонов: Сегашното правителство и премиера са под всякаква критика . 94| 24846 |02.05.2020 Фейсбук прелива от емоции за закриването на Щаба /допълнена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads