Реклама / Ads
0| 3219 |30.03.2022 НОВИНИ

Журналистката Наталия Мосийчук: Мама ви учеше на добро, а сега чака в подземието, за да я бомбардирате

.
Наталия Мосийчук
Украинската журналистка и водеща на новини Наталия Мосийчук се обърна с потресаващи думи съм руските войници. Преди да започне емисията, тя каза:
 

Господа от ФСБ /Федерална служба за сигурност/ са звънели на моите родители. И са я питали: “Знаете ли какво разказва по телевизията вашата дъщеря?”. Какво разказвам? Призовавам да нападнем Русия? Призовавам да се убиват руски граждани, така както вие правите с нашите хора, с нашите деца?! Когато вие бомбардирате наши болници, детски домове, нашите домове,  нещо такова ли ви казвам аз? Или казвам, че трябва да забравим за Донбас? Винаги съм казвала и пак ще повторя - Донбас е украински. И рано или късно, Донбас ще бъде с нас. Когато Донбас реши, тогава ще е с нас. 

 

А по повод писанията, че моята майка е родила нацист, ще ви кажа - майка ми и баща ми са на 79 и 81 години и са преживели атаката на нацистите. Сега се намират в подземията и очакват да ги бомбардирате. Това е ирония на съдбата. По повод на нацизма - нацисти ли са моите роднини - майка ми, баща ми, аз, в края на краищата?! Майка ми е учителка и е учила на руски език и математика много ваши деца.  Учила е по 50 в клас.

 

Тя преподаваше, а баща ми служеше. И зная, че мама преподаваше на децата на летци,  вертолетчици. Спомням си как мама ми разказваше колко умни деца има в класа си, на никого не може да се постави четворка. Тези хора вероятно имат свои деца и те са на около 50 години. Искам да знаете, че вие вероятно бомбардирате своята учителка. Учителката, която има грамоти от Черненко, от Горбачов, от Брежнев за това, че ви учеше на добро. И тя не е нито нацист, нито фашист. Баща ми е офицер. Той е потресаващо честен човек. И той не е нацист, а рускоезичен украинец. И аз съм рускоезична украинка. В трети курс научих украински език. Тук нацисти няма да намерите. Тук живеят хубави и трудолюбиви хора. 

 

Да, ние живеехме хубаво. Започнахме да дишаме с пълни гърди. Обединихме се около президента. Още малко ни трябваше, за да разцъфнем. Но вие ни попречихте.А сега идвате и ограбвате целия ни труд. Вие сте варвари. Варвари! Защо правите всичко това?! Спомнете си кой ви е научил на добрина!  Украинката Анна Николаевна. Тя не ви научи на нищо лошо.   Това, което се случва е унижение. Аз съм рускоезична киевлянка, но никога няма да отстъпя Киев. За нищо на света!

 

Непълен превод, Фрог нюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3096 |24.01.2022 Наталия Киселова: Имунитетът на депутатите не е за привилегии и за заобикаляне на правилата . 3| 3625 |15.01.2022 Наталия Киселова: Правителството с две цели- да създаде механизъм за контрол на главния прокурор и да смени Гешев . 46| 28330 |12.01.2022 Журналистката Светла Петрова: Протестът на ”Възраждане” е партийна акция, Костадинов се мисли за новия премиер . 29| 66721 |14.12.2021 Журналистката Зоя Деянова: Търтеи като Дилов ще продължават да паразитират върху желанието за промяна на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads