Реклама / Ads
19| 5011 |04.06.2014 НОВИНИ

Кабинетът „Орешарски“ води държавата към фалит

.
Кабинетът „Орешарски“ е изгубил своята легитимност в България и в Европейския съюз. Ако това правителство остане, държавата ще фалира, предупреди Николай Бареков по радио „Фокус“. Той се включи от Брюксел, където днес като евродепутат има срещи с представители на либералите и консерваторите в ЕП за позициониране на „България без цензура“.
 

Задава се много по-сериозен проблем от „Южен поток“, за който ние от ББЦ сме категорични, че трябва да се строи, но от следващото правителство и при ясни правила. Но вече говорим за старт на масирано спиране на средства по евро програми, ще има и други, алармира Бареков. Той е категоричен, че Европа знае и вижда как у нас се крадат пари от еврофондовете и от държавния бюджет чрез обществените поръчки. Заради това и скандалът е толкова голям и се преминава към наказателно спиране на средства за България. Тези кражби са от парите на данъкоплатците, Брюксел няма да го търпи. Ние от ББЦ казваме, че не може да се краде, има съвсем елементарни хигиенни норми, които трябва да се спазват, не всичко е политика, категоричен е евродепутатът.

От Брюксел Бареков призова Орешарски да си подаде оставката. Той обяви, че ББЦ можела да предприеме доста по-драстични мерки срещу правителството, но от ГЕРБ продължавали да се държат неадекватно. Той изрази възмущението си от факта, че депутатите на ГЕРБ продължават да не ходят на работа и блокират работата на НС, дори от ЕНП им се скарали. С какви очи сега Борисов ще говори за фискална политика, след като се провали именно в тази сфера“, посочи Бареков.

Той се обърна към ГЕРБ, като ги прикани да преосмислят предложението на ББЦ и да сменят темата за вота. "Въпреки всичко аз предлагам ГЕРБ да се замислят и да преосмислят своето решение за вот за финансовата политика и да приемат нашето предложение, защото се надяваме да привлечен и гласове на по-млади депутати от БСП, които биха желали темата здравеопазване да се дебатира в парламента. Сега по-важното е да се предприемат кардинални мерки в здравеопазването, отколкото за спасяването на егото и властовите амбиции на един премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 107| 5256 |03.06.2014 Буруджиева: Кабинетът "Орешарски" върви по утъпкания път на дясната политика . 1| 5072 |28.05.2014 Три години затвор за счетоводителка за неплатени данъци . 13| 4995 |25.05.2014 Ивайло Калфин:Грешка на БСП бе,че води кампания срещу нас . 4| 5088 |17.05.2014 Кабинетът подпира туризма с 10 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads