Реклама / Ads
6| 5107 |16.01.2014 НОВИНИ

Кадиев за АБВ: Конкуренцията винаги е хубаво нещо

.
Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев Източник: Булфото
Не мисля, че БСП ще се разцепи. Ако у нас има партия, която винаги ще я има, това ще е БСП. Може би някакви части от нея ще излязат извън нея, но все пак БСП е партия със 120 годишна история.
 

Това коментира Георги Кадиев от БСП в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

”Болшинството от хората не са Първановисти или Станишевисти. И аз не съм част от такива фракции. Аз съм в БСП заради идеята. Първанов каза, че с това иска да разтревожи БСП. Аз виждам това като положително нещо. За мен реформата в БСП предстои, защото към момента не се случва. Партията е като организъм и трябва да се развива”, обясни Кадиев. Той посочи, че появата на конкуренция винаги е хубаво нещо.

Според него първото нещо, което трябва да направят Сергей Станишев и Георги Първанов е да избегнат личната битка. Най-голямата опасност за БСП, според Георги Кадиев, е капсулирането и забравянето на електората в периферията. Истинската голяма цел на БСП трябва да бъде разширяването, смята още Кадиев.

Депутатът коментира, че разликата между него и Първанов е тази, че президентът иска да прави промяната отвън, а той отвътре.

Предупредителни сигнали към ръководството на БСП има. Приемам заявката на АБВ като ранно събуждане. Това ще ни накара да се замислим сериозно каква листа ще правим. Не ме притеснява това, че ще излязат определена група хора от БСП. Ако ние, в стремежа си да се скараме с тях, се капсулираме и оставим периферията на други формации, това ще е много зле, разясни социалистът.

Кадиев призна, че е ходил на една две сбирки на АБВ и гледа на формацията по-скоро като на мисловен център, а не като на нова партия.

”Съмнявам се да има договорка между Борисов и Първанов, но каквото и да стане в БСП, то е добре за Борисов. Той не се е и надявал на такова нещо. Имаше колебания в редиците на ГЕРБ, а сега им даваме възможност да си стъпят на краката”, каза още социалистът.

Кадиев очаква след евровота да има ново ръководство БСП, защото после идват местни избори. “БСП трябва да бие ГЕРБ. Това е важното за мен”, завърши той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6345 |14.01.2014 Кадиев във Фейсбук: Къде сбъркахме? . 8| 4974 |13.01.2014 Капон: Битката с картелите минава през комисията за защита на конкуренцията . 17| 6054 |11.01.2014 Кадиев: Полицаите не са действали срещу Сидеров . 6| 4688 |10.01.2014 Шефът на Сметната: Сидеров винаги е бил с изрядни декларации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads