Реклама / Ads
12| 4636 |01.06.2015 НОВИНИ

Кутев: И аз имам голямо его като Кадиев, но се съобразявам

.
Антон Кутев Източник: Булфото, архив
Стратегия по отношение на Страхил Ангелов в БСП категорично няма да правим. Той никога не е бил класически бесепар, и той това много добре го знае. Аз бих се определил като такъв, но той така и не можа да се впише, тъй като организацията ни има инстинкт за самосъхранение и собствена памет.
 
Това каза членът на изпълнителното бюро на БСП Антон Кутев в „Още от деня” пред БНТ.

Той е силен в друго. Той е добър бизнесмен, например. По-добре да напусне, там е неговата сила, посочи Кутев. И Георги Кадиев е добър бизнесмен, но това не означава, че трябва да напуска БСП. При Кадиев според мен проблемът е егото му. Политиката е отборна игра, заяви Кутев.

Мога да му изброя 15 града, в които той от тук нататък не може да влезе, заради неговото изказване по отношение на агитацията на майчин език. Кутев заяви, че няма нищо против, стига да не го прави от името на партията, респективно и от негово име. Не можеш да се изтъпаниш сам и да тръгнеш бос през просото, категоричен е Кутев.

Аз също считам, че имам голям Аз и съм се харесвал на много хора, но съм бил наказван за това.

Основните неща относно предстоящите  местни избори за коалиционната политика, ние ги приехме още на предишния пленум. Аз очаквам на предстоящия да има кадрови промени в състава на изпълнителното бюро на БСП, но е редно г-н Миков да ги обяви, не аз, заяви Кутев.

Имаме тежък проблем с АБВ. И това идва оттам, че тези хора не си дават сметка, че известността си дължат на БСП. И Първанов, и Калфин, и Петков. Без БСП те нямаше да са това, което са. Ако ще има сближаване с АБВ, то трябва да е в посока от АБВ към БСП. Защото те категорично са ни длъжници, заяви Кутев.

Има и обратна логика – когато средната продължителност на живота е по-ниска от тази в Европа, означава че е редно и възрастта за пенсиониране да бъде по-малка, коментира пенсионната реформа Кутев. Защото иначе излиза, че българите няма да могат да се пенсионират преди да умрат, заяви социалистът.

Не мисля, че това са промените, които трябва да се случат в Конституцията. Изобщо не мисля, че трябва да сменяме Конституцията си. Има такива, които издържат и по 150 години, нашата в никакъв случай не е стара, заключи Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4996 |27.04.2015 Митничар пред Фрог: Всяко чудо е за три дни, когато е по-голямо-за седем . 16| 5089 |20.04.2015 Кр. Станчев: Имаме 7 разумни депутати в НС, но ги заглушават . 15| 6886 |13.04.2015 Стефан Стойков: Бих се върнал в България, ако имам шанс . 0| 4470 |13.04.2015 Карайте внимателно в деня на голямото завръщане

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads