Реклама / Ads
33| 5250 |11.10.2010 НОВИНИ

Г. Кадиев: Правят безсмислена пи ар акция от хеликоптер

.
Г. Кадиев
Каквото обществото, такива и митничарите; въпросните имоти били следствие от контрабанда и корупция. Такава контрабанда на цигари, каквато има сега, никога не е имало, констатира Кадиев.
 

Знам от медиите за това селище, но никога не съм знаел, че там има митничари, а бизнесмени, обяви по БНТ Георги Кадиев от БСП по повод вилното селище до язовир Ивайловград. В София също има улици, които се наричат митничарски, съобщи екс зам.-министърът. Имало насрочена проверка, неизвестно дали е завършила. Тогава се разчитало, че поне 40-50 човека ще бъдат проверени. Произходът на парите трябва да се провери, но как така съществува едно цяло селище, без общината да знае, а се оказа, че в София е пълно с такива сгради, коментира Кадиев и попита къде е общината и нейната контролна роля. Много било лесно да се хвърли всичко на Агенция „Митници". Каквото обществото, такива са и те, констатира Кадиев и добави, че въпросните имоти били следствие от някаква контрабанда и корупция. Такава контрабанда на цигари, каквато има сега, никога не е имало, съобщи социалистът.

Министерство на финансите не се справя със събирането на данъците и акцизите, факт е, че приходите са намалели; самите компании казват, че контрабандата е достигнала 40%, каза Кадиев, който не можел да знае къде отиват парите от контрабандата. Настоящата акция според него била безсмислена пиар акция, при която се возели на хеликоптери, харчели се пари, само за да ги пишат по медиите. Направете така, че да хванете 50 човека, осъдете ги и тогава го обявете на обществото, поиска той.

Увеличението, ако няма контрол върху осигуровките, води автоматично до преминаване на фирми в сивата икономика, коментира още Кадиев, според когото ако държавните служители започнат да си плащат осигуровките, щели да тръгнат да напускат, защото ще им паднат заплатите.

Frognews.bg напомня, че продължават проверките с хеликоптер във Велико Търново и цялото Черноморие, обеща шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9036 |06.07.2010 Правят нов пикочен мехур безкръвно . 18| 4910 |28.06.2010 Г. Кадиев: Натрупах пари, преди да вляза в политиката . 14| 5008 |08.06.2010 Г. Кадиев: Цветанов покровителства контрабанда и олигарси, Дянков да си ходи . 0| 4769 |04.06.2010 Правят магистрала Симеоновско шосе - Младост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads