Реклама / Ads
14| 3561 |24.08.2021 НОВИНИ

Кадиев: Правителство няма заради дума от три букви - его

.
Проблемът с липсата на правителство се състои в една дума от три букви - его. Ние вече сме преглътнали своето. Независимо на коя политическа формация бъде връчен третия мандат, ние ще преговаряме с всички.
 

Това заяви пред bTV Георги Кадиев, депутат от БСП. 

 

Той повтори заявеното от лидера на левицата Корнелия Нинова, която посочи - президентът Румен Радев е този, който ще реши на кого да връчи третия проучвателен мандат за съставянето на кабинет. Независимо от решението му БСП ще настоява за преговори и излъчването на управление в рамките на 46-тото Народно събрание. 

 

На този етап не е ясно какво точно ще е бъдещето на настоящия парламент и има ли шансове за съставяне на редовен кабинет или по-скоро ще има нови избори наесен.

 

Заявката на първата политическа сила “Има такъв народ” е, че няма да подкрепи управление, излъчено с третия мандат. От ГЕРБ не направиха опит, въпреки че представиха проектокабинет. Мандатът бе върнат веднага след връчването му. В момента останалите политически формации изглеждат готови да седнат на масата за преговори. Подкрепа ще се търси и от ИТН - желание за разговори вече бе коментирано от страна на “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!”. Предложено бе още Ива Митева от ИТН да бъде издигната за премиер. От партията обаче посочват, че няма да направят компромис. 

 

БСП също ще настоява да се проведат разговори. 

 

Предстои да стане ясно как точно ще се развие политическата ситуация у нас, след като мандатът бъде връчен този петък. 

 

По отношение актуализацията на бюджета - от БСП дадоха заявка за промени между първо и второ четене. Ще бъде предложено преизчисляване на пенсиите, обясни още Кадиев. 

 

“Ние ще предложим преизчисляване на пенсиите, като се запази добавката от 50 лева за всички, но ще искаме да се индексират само старите пенсии, но не и новите.  Другите партии вероятно ще имат други предложения“, каза Кадиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3262 |24.08.2021 Служебното правителство внася Плана за възстановяване при нови избори . 54| 28211 |24.08.2021 ИТН пред Фрог: След Ива Митева за премиер може да пробват и със Снежанка. Няма да преговаряме за кабинет . 19| 3221 |24.08.2021 Ректорът на МУ-Пловдив: В нашето решение за ваксиниране няма натиск, защото даваме опции . 21| 30460 |23.08.2021 Симона Велева: Каквото и да реши КС за гражданството на Кирил Петков, актовете му като министър няма да бъдат отменени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads