Реклама / Ads
0| 7297 |01.06.2022 НОВИНИ

Как използват частната армия ”Вагнер” във войната в Украйна?

.
Бойци на ”Вагнер” и Виктор Кевлюк
Бойците на ЧВК ”Вагнер”, частна военна компания, създадена през 2013 г. от Дмитрий Уткин, офицер от специалните части на ГРУ на Русия с позивна Вагнер, отново е в устата на всички. Те участват в битките за Донбас на страната на руската армия. Полковник от армията на Украйна и експерт от Центъра за отбранителни стратегии Виктор Кевлюк говори за ребрандирането на руските наемници и ролята им в окупацията на Луганска област.
 

"Частна военна компания Вагнер" преди време сякаш се ребрандира, появи се името "Частна военна компания Лига", казва той. Според информацията, с която разполагам, днес изглежда така: всички по-обучени наемници бяха обособени в отделна структура и наречена "Лига". Те изпълняват най-сложните и отговорни задачи, подобни на възложените на щурмовите части.


В самия ЧВК на Вагнер най-простите и най-лошите. На полигона в Ростовска област, където имат базов лагер, от 170 кандидати, избрани от ЧВК Вагнер, никой не беше приет в Лигата. Тоест поддържат се високи стандарти, но само за „Лига”, а не за целия „ЧВК Вагнер”. Всички останали преминаха двуседмичен курс на обучение и се озоваха на преден линия, посочва Кевлюк.

 

Командващият руските войски в района на Пасна генерал Авдеев използва ЧВК "Вагнер" като основна ударна сила, допълвайки тези части с въздушно-десантни войски, които вече са претърпели сериозни загуби и до голяма степен са загубили своята бойна способност. Тоест PMC Wagner се използва като цимент, като клетка за формиране на ударни единици. От една страна, държавата пред частна военна компания всъщност няма никакви задължения по отношение на социалната защита, тоест те могат да бъдат използвани по всякакъв начин и нямат нито материални, нито морални последици. От друга страна, това са ефективни бойци, които увличат военнослужещи, които са загубили мотивация, разкрива експертът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3439 |01.06.2022 Зеленски: Постигаме успехи край Херсон и Харков, но руската армия има предимство . 0| 3404 |30.05.2022 UK разузнаване: Руската армия загуби много млади офицери във войната срещу Украйна . 0| 3497 |25.05.2022 Президентът Радев ”набива обръчи” за мотивацията и кадровата дупка в армията . 0| 3447 |25.05.2022 Край с цедката за руската армия. Приемат и над 40-годишни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads