Реклама / Ads
1| 4045 |25.09.2019 НОВИНИ

Как изтълкуваха кандидати за кметове номерата си в бюлетината

.
След като Централната избирателна комисия определи номерата в интегралната бюлетината, под които регистрираните партии и коалиции ще се явят на предстоящите местни избори, политиците направиха първите тълкувания за тях.
 

"Ако търсим някаква символика, тя е 4 успешни мандата. Всичко това е в доброто взаимодействие с триъгълника гражданско общество, местната власт и изпълнителна власт". Така областният координатор на ГЕРБ Цветомир Паунов разтълкува №43, под който формацията ще се яви на вота.

 

Кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки посочи, че няма да си "играе на нумерология". По думите му воеводите залагат на "местни, свестни и известни кандидати" за кметове и общински съветници. Партията му ще се включи в битката под номер 34.

 

От БСП пък виждяха в своя номер 56 добра предпоставка за спечелването на 5-6 областни града. "5 плюс 6 е 11, а това е „кралско число“. Цифрите 5 и 6 означават и последователност, така че минимум 5-6 областни града" предсказа лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

 

Кандидатът за градоначалник на София, издигнат от "Демократична България" арх. Борислав Игнатов заяви, че последният номер от бюлетината - 66, който му отреди жребият, е хубав. Все пак според него не номерата са важни, а това, че програмата на демократите е силна и те имат желание да направят истински добри неща за града.

 

Квадратчето "Не подкрепям никого" за първи път ще присъства на бюлетината за местни избори и ще заема последното място в нея. Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, както и на местните коалиции, ще бъдат изписвани след партиите и коалициите съгласно поредността на регистрацията им в Общинската избирателна комисия.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4756 |23.09.2019 БСП регистрира кандидатите за районни кметове и листата за общински съветници в София . 9| 4788 |23.09.2019 Радев в Ню Йорк: Българи с двойно гражданство да се кандидатират за депутати и президент . 3| 4372 |15.09.2019 Националният съвет на БСП утвърждава кандидат-кметовете . 9| 4576 |11.09.2019 Каракачанов, Джамбазки и Контрера може да се кандидатират за кмет на София от ВМРО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads