Реклама / Ads
0| 2723 |13.04.2023 НОВИНИ

Какво казаха депутати преди втория звънец в парламента?

.
Народното събрание
Малко преди да бие звънеца за втория парламентарен ден на 49-тото Народно събрание депупати от различни партии изразиха мнение как ще продължи работата на Народното събрание. Вижте ги.
 

Вежди Рашидов: Като за папата ще чакаме белия дим - надявам се да има избор на председател на НС. Компромиси правя в името на народа, не в името на политиката. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов.

Рашидов изтъкна, че за да има решение за отмяна на великденската ваканция на депутатите, преди това трябва да има избран председател.

Именно с тази точка ще продължи днешното заседание в 10.00 ч.

 

Кирил Петков, ПП-ДБ: Надявам се да бъде направена следващата стъпка с излъчване на работните групи от нас и от ГЕРБ, за да видим заложената като основа законодателна програма, за да видим дали този вариант с ротационното председателство на НС може да сработи с реален смисъл. Този път е важно законодателната програма да е водеща, а допълнителните 2 - 3 дни си заслужават. В момента говорим единствено за обща законодателна програма.

 

Петър Петров, "Възраждане": Убеден съм, че днес или следващата седмица ще бъде избран председател на НС.

 

Георги Свиленски, БСП: Не се връзвайте на приказките за законодателни инициативи. Трябва да се обсъди политическо мнозинство за избор на правителство, всичко друго е прах в очите. Докато няма мнозинство, ще идваме и ще си отиваме, месецът ще върви. Политическо мнозинство има, двете най-големи партии да седнат и да се разберат.

 

Надежда Йорданова, ПП-ДБ: Предложеният от ПП-ДБ подход за избор на ротационен председател на Народното събрание не е противоконституционен.

Тя припомни, че това е било и предложението на ДБ в предишния парламент, когато изборът на председател на НС също беше затруднен.

Йорданова потвърди, че предложението се основава на джентълменско споразумение, според което председателят на НС от едната партия подава оставка и се започва процедура, за да бъде сменен от друг.

 

Станислав Балабанов, ИТН: Резонно е първата политическа сила да излъчи председател на Народното събрание. Той да бъде избран на ротационен принцип е противоконституционно.

Надяваме се на разум, това са екзотични идеи и проява на инат. Запазваме добрия тон, няма нужда от тежки противоречия и скандали. Хората ни изпратиха за пореден път, след пети избори, за да влезем и да работим. ИТН е тук,за да гарантира, че парламентът ще бъде работещ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2890 |13.04.2023 Втори ден депутатите търсят консенсус за председател на НС . 7| 8397 |12.04.2023 Контролните органи доказаха далавери на кмета от ГЕРБ във Враца! . 6| 3039 |12.04.2023 Проф. Минчо Христов пред Фрог: На депутатите им липсва човешка съпричастност към проблемите на хората . 3| 3167 |12.04.2023 Ще стане ли Росен Желязков председател на НС? Ето какво казват партиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads