Реклама / Ads
3| 4447 |12.02.2015 НОВИНИ

Калфин за Домусчиев: Той винаги е прав за всичко

.
Ивайло Калфин
"Всеки има две мнения - едното е негово, а другото е грешно", така вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин коментира в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия новината, че работодателските организации искат да напуснат Националния съвет за тристранно сътрудничество.
 
Той съобщи, че разговорите за реформата в пенсионната система текат редовно, всяка седмица и дори поясни, че е сметнал, че тяхната продължителност е 45 часа. Калфин потвърди, че е пристигнало писмо, подписано от четири работодателски организации, които заплашват, че ще напуснат Тристранката.

Министърът коментира вчерашното интервю на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. По думите му, бизнесменът се е сетил два месеца по-късно да коментира теми. Той обясни какъв е редът, по който определени предложения влизат в НСТС. "Защо той ме обвинява за дадени неща, за които аз не съм виновен?", попита вицепремиерът и предложи на Домусчиев да си отдели "една неделя от натовареното време" и да седнат да му обясни всичко.

Социалният министър коментира предложенията за детските. Той обясни на какъв принцип непълнолетните родители трябва да получават детски и защо те трябва да бъдат в натура. По думите му, родителите на всяка непълнолетна майка, също не трябва да получава детски. Той обясни, че това трябва да важи и за всички, чиито деца не посещават училище. "Размерът на детските се решават със Закона за бюджета. При всички случаи няма да се спира плащането на детски за всяко едно дете в семейството", уточни Ивайло Калфин.

Вицепремиерът разясни и какво е предложението за получаване на обезщетение при раждане на студентка. Той разказа, че има сигнали от много университети, че жени раждат, взимат пари и спират обучението си в дадено висше училище. Калфин коментира и информацията, че ще има великденски добавки за пенсионерите. Припомняме ви, че новината за тях съобщи този уикенд премиерът Бойко Борисов. Вицепремиерът заяви, че всичко зависи от бюджета на страната. Той поясни, че е на мнение, че винаги първо трябва да се подпомагат най-бедните.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4941 |10.02.2015 От ДРОМ скочиха на Калфин, предложенията му били противозаконни . 3| 5465 |31.01.2015 Калфин: Държавата напът да спре раждането на деца . 11| 4409 |30.01.2015 Манолова ще води Калфин до частния й пенсионен фонд . 13| 5874 |26.01.2015 Калфин: Деца раждат деца, а бабите получават помощи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads