Реклама / Ads
0| 3592 |03.05.2022 НОВИНИ

Калина Константинова е поискала оставката на ръководството на „Български пощи“

.
Калина Константинова
Вицепремиерът Калина Константинова е поискала оставката на цялото ръководство на „Български пощи“. По думите й дружеството умишлено е водено към фалит, било е системно недофинансирано, а трупащите се проблеми са били неглижирани, както от ръководството на „Български пощи“, така и от управлението на ГЕРБ.
 

„Като принципал на „Български пощи“ днес поисках оставките на изпълнителния директор и целия състав на Съвета на директорите. Ние сме твърдо решени да спасим „Български пощи“ и ще работим за това да измием срама от тяхното име и да ги въведем в XXI век“, заяви тя на пресконференция.

 

„Български пощи“ систематично и последователно са били водени към фалит. Държавата е била не майка, а мащеха за дружеството в годините на управлението на ГЕРБ“, допълни Константинова.

 

„Български пощи“ е доставчикът на пощенски услуги с най-голям ресурс у нас - разполага с 2973 станции, 9000 служители в над 2300 населени места. Въпреки това „Български пощи“ има под 2% пазарен дял и то при положение, че пазарът на пощенски услуги у нас расте с 30%“, отбеляза вицепремиера, а „Български пощи“ разполагат с 6 пъти по-голяма клонова мрежа от лидера в този пазар.

 

Другата причина за освобождаване на ръководството на пощите е пробивът в системата на компанията чрез хакерската атака от руски криптовирус. Атаката носи белезите на атака, свързана с руските служби.

 

В събота Константинова написа във Фейсбук, че техниката в „Български пощи“ е предимно „втора употреба“, а „инвестициите в информационна сигурност и защита на данните са били системно неглижирани“ в предходното правителство. Вицепремиерът допълни, че „криптовирусът е настроен така, че може да засяга всички държави без Русия и държавите от бившите съветски републики“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5060 |30.04.2022 Калина Константинова описа по дни за кибератаката в ”Български пощи” . 0| 2964 |16.04.2022 Калина Константинова: Министрите са отбор, не се готви смяна на Генчовска . 0| 3783 |08.04.2022 Константинова: Диалогът с ромите ще се промени, започваме с личните карти . 0| 5374 |07.04.2022 Украинската песен ”Червона калина” - химн на съпротивата срещу Русия /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads