Реклама / Ads
3| 3065 |01.11.2022 НОВИНИ

Калина Константинова: Разговор между ПП и ГЕРБ за кабинет няма как да има

.
Калина Константинова
Всички институции на всички нива, отговорни за съдебните дела, не трябва да нямат чувство за безнаказаност. Точно затова нашите политики са свързани с отчетността на главния прокурор. Това каза зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Калина Константинова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.
 

Двата законопроекта, на които държим са свързани именно с отчетността на главния прокурор и той да бъде разследват легитимно. И другия законопроект – реформа в КПКОНПИ, за да може да има още един разследващ орган за корупция. Това е една неработеща институция, която искаме да превърнем в работеща и да могат да бъдат разследвани разследвани хора на всички нива, добави зам.-председателят на ПГ на ПП.


Тя коментира и изказването на депутата Радомир Чолаков относно подкрепа на ГЕРБ към предложенията на „Продължаваме промяната“ за съдебна реформа.


С „Има такъв народ“ имахме подписано коалиционно споразумение, Прекарахме месеци в работни групи, в които говорихме за реформа. Когато трябваше дас е стигна до реформа се дръпна шалтера на правителството. Фокусирано ще гледаме за детайлните стъпки на ГЕРБ и ще следим каква подкрепа ще получи този проект. Най-важните принципи на „Продължаваме промяната“ е да спазваме обещанията си. Всички политически сили да застават зад принципите си и да не ги променят. Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма как да има. Задължително трябва да има разговори за мерките за справяне с кризите. За тези 16 политики, които предлагаме, ще имаме нужда от подкрепа и за тях сме готови за срещи. Готови сме и на срещи на лидерско ниво пред очите на хората да видим, които от тези мерки ще срещнат подкрепа, посочи Константинова.


По думите и от „Продължаваме промяната“ очакват реални постъпки, в които да видят, че от ГЕРБ признават своите прегрешения и ин хаус поръчките не са били правилен ход.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5540 |31.10.2022 Емануил Йорданов: Разговорът между Гешев и депутатите - „тигирибигири -тигибомбири“ . 13| 3316 |29.10.2022 Кирил Петков: Ще поемем сериозно отговорността за втория мандат, ще започнем разговори с партиите . 18| 8621 |27.10.2022 Путин: Рано или късно Западът ще трябва да започне разговори за общото ни бъдеще . 1| 2858 |27.10.2022 Сунак протегна ръка към ЕС при разговора си с Урсула фон дер Лайен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads