Реклама / Ads
7| 3374 |07.05.2021 НОВИНИ

Калоян Янков, ДБ: Илчовски вече трябваше да бъде поставен под защита

.
Калоян Янков
Думите на г-н Илчовски събудиха огромен интерес. Трябва да се отсеят фактите, лично видяното и чутото от него, от „градския фолклор, който той също до известна степен разказа. Това каза пред Българското национално радио депутатът от „Демократична България“ и член на Комисията по ревизия Калоян Янков. Той има още въпроси към Илчовски, за да може да отдели автентичното от разказаното пред комисията.
 

„При всички случаи има неща, които г-н Илчовски каза и които се „връзват“, и са в синхрон с нещата, които знаем от по-рано. Това са записите, снимките и начинът, по който ГЕРБ влияе на бизнеса и рекетира бизнеса, но трябва да видим конкретните факти“, обясни той.

 

Тъй като в думите на Светослав Илчовски е имало информация за престъпления, оттук нататък прокуратурата трябва да разследва, категоричен е Янков. Според него обаче прокуратурата досега е замитала подобни случаи под килима.

 

„Този човек вече трябваше да бъде поставен под защита, защото каза неща, които са изключително опасни за управлението“, заяви депутатът.

 

„Илчовски не е случаен бизнесмен, той е от едрите земевладелци с приходи около 40 милиона лева годишно. Той си е плащал „такса спокойствие“, докато е бил сигурен, че това е в „нормални“ размери или поносими за него размери. Когато са му поискали 50% от приходите, тогава вече той е решил, че няма да я плаща. Същия начин виждаме и при Васил Божков. Той каза същото нещо. Схемата се повтаря“, уточни Янков.

 

Според него Светослав Илчовски поема голям риск. Може да се установи дали има проведен телефонен разговор между бизнесмена и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и да се провери дали някой лъже, отбеляза депутатът относно твърденията на Аврамова, че никога не е говорила с Илчовски.

 

„Ако търсим професор от университета или завършил дома за благородни девици, няма да намерим, който знае тези неща. Ние трябва да търсим хора от тези среди, които да ни кажат какво е ставало. А тези среди са такива – очевидно с единия крак в подземния свят и престъпността, с другия крак са във властта. Нещата са доста смесени“, коментира в заключение Калоян Янков.

 

Изслушването на едрия земевладелец във временната комисия за ревизия на досегашното управление ще продължи и днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5168 |07.05.2021 БОЕЦ сезира Кьовеши, ЕК, ОЛАФ и Гешев за сигнала на Илчовски . 26| 4296 |06.05.2021 Нинова призова прокуратурата да се самосези за разкритията на Илчовски . 27| 7573 |06.05.2021 Манолова за сигнала на Илчовски: Няма да оставим нещата така

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads