Реклама / Ads
27| 6404 |28.09.2020 НОВИНИ

Калоян Методиев обяснява за разминаванията си с президента и подадената оставка

.
Калоян Методиев
Конкретният повод за оставката ми е празненство в Боровец по случай преизбирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП. Не съм му споменавал на президента, че имам покана. Поканен съм в лично качество, не е имало етикет или табелки, беше частно празненство, а не партийно мероприятие. Там имаше различни хора. Не е било публично мероприятието, не е било анонсирано. Беше едно нормално тържество, което се прави във всеки един дом – в ресторант на маса. Съвсем нормално беше.
 

Това каза Калоян Методиев, вече бивш началник на кабинета на Румен Радев, в предаването "Лице в лице" по бТВ.

 

"Празненството не беше партийно, а лично. Не съм обсъждал с президента поканата.

Не е било публично мероприятието, за него се разбра от медиите в последствие.

Не мисля, че на празненството е имало неподходящи хора. Покани ме Нинова, аз я уважавам и смятам, че има потенциал.", допълни Методиев за участието на празненства и събирания на БСП, в които участвал. Президентът Радев го викнал и му казал, че не е съгласен с това поведение, след което Методиев заявил, че подава оставка.

 

На 21 септември Методиев написа в профила си във „Фейсбук“, че напуска президентството заради „разминаване в оценките, методите и целите на политиката“. Малко по-късно от прессекретариата на Румен Радев изпратиха съобщение до медиите, че държавният глава е освободил началника на кабинета си.

Методиев разказа, че по-рано същия ден Радев го е извикал в кабинета си и е казал „не може да продължаваме повече така“ по повод празненството на Нинова, на което Методиев е присъствал.

 

Други различия, за които Методиев сподели, че има с Радев, са последните конституционни промени, които държавният глава искал да прави без партиите, кадровата политика, както и нуждата от повече и по-ефективна пиар дейност.

Той даде за пример и днешното обръщение на президента, с което обяви, че налага частично вето на промените в Изборния кодекс. „Не може да правиш обръщения постоянно и за всичко. Обръщението на президента трябва да е рядкост, да отеква и да има резултат“, смята бившият началника на кабинета на държавния глава.

 

Относно снимката, на която президентът е на една маса в хотел в Правец с Георги Гергов от БСП – един от враговете на Нинова в партията, бившият началник на кабинета на Радев каза: „Всеки сам решава с кого и къде да ходи и какви позиции да заема… Ако трябва да го изразя с метафора – между Правец и Боровец аз категорично съм избрал Боровец“.

 

Методиев коментира, че в политиката видимата част е твърде малка и наподобява айсберг. "От политиката не виждаме самата политика. Не виждаме интригата, усилията на много хора, които остават анонимни. Има консуматори в политиката.", каза още той.

 

Методиев обяви, че категорично подкрепя протеста с искане оставката на правителството и на главния прокурор, но смята, че той вече не е съвсем автентичен.

Според него от начина, по който бъде направена промяната зависят жалоните за това как ще продължим нататък." По думите му е необходимо Борисов да изпие горчивата чаша до дъно, за да може да отидем на едни честни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5071 |24.09.2020 Калоян Паргов: Да се сложи край на практиката в „12 без 5“ да се предлагат решения по важни теми, които касаят стотици хиляди софиянци . 18| 7310 |21.09.2020 Президентът се раздели с шефа на кабинета си Калоян Методиев . 6| 4289 |10.09.2020 Калоян Паргов: Не искаме София да е на автопилот! . 1| 4209 |09.09.2020 Калоян Паргов: СО да компенсира родителите на деца, за които няма места в общинските детски ясли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads