Реклама / Ads
9| 4576 |09.05.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: Ако го нямаше Денят на победата, намаше да го има и Денят на Европа

.
Ако го нямаше Денят на победата, намаше да го има и Денят на Европа, в който честваме началото на европейското единство, поставено от Декларацията на френския външен министър Робер Шуман, не случайно произнесена на 9 май 1950 година. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов на церемония пред Паметника на Съветската армия, с която завърши шествието на „Безсмъртния полк – България“. Преди това Калоян Паргов, народни представители и общински съветници от БСП се поклониха и поднесоха цветя пред Паметника на Незнайния войн.
 

Според лидерът на столичните социалисти 9 май е ден за призив към хората, от които зависи бъдещето на планетата, да се обединят, за да съхранят мира и бъдещето на своите народи.

 

„Тук, пред Паметника на Съветската армия, построен от признателния български народ, можем с пълно право да заявим, че в световната битка срещу мракобесието на ХХ в. великите сили СССР, САЩ и Великобритания победиха, защото проявиха разум да обединят силите си по време на Втората световна война и да нанесат смъртоносен удар на нацистка Германия. Това е извод, който не бива да забравяме, най-вече в днешната ситуация, когато фашизмът в Европа и по света се възражда отново.“, каза председателят на софийската организация на БСП.

 

„Днес, русофобските кръгове всекидневно клеветят Русия. Те се опитват да натрапят на България „нов цивилизационен избор”, който цели да ни откъсне от дълбоките исторически и културни корени, които ни свързват. – отбеляза Паргов -  Тези кръгове са видимо малцинство у нас, но разполагайки с лостовете на манипулацията, извършват безнаказано провокации и поощряват набезите над паметниците на Съветската армия в София и на Альоша в Пловдив. Народът ни обаче има памет. Ето защо мнозинството българи, въпреки оказвания натиск, неотдавна заявиха недвусмислено, че симпатизират на Русия и руснаците, че са за приятелски българо-руски отношения в политиката, икономиката и духовната област, развивани върху равноправна основа.“

 

Калоян Паргов заяви, че България, заради геополитическото си разположение и политическата и духовна история, трябва да се превърне наистина в мост между Западния свят и Русия, а Европа - в зона на мира и на взаимното разбирателство. Той цитира думите на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер: „Добрите отношения между ЕС и Русия са жизненоважни за сигурността на нашия континент. Наша обща цел би трябвало да бъде възстановяването на европейския ред в сигурността.“

„9 май ще остане завинаги Ден на победата на мъжеството и героизма. Ден, без който нямаше да има Ден на Европа! “, категоричен бе Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4682 |04.05.2018 Калоян Паргов: Прогнозите на Маркс са в анализите на всички авторитети - от Стиглиц до Чомски . 1| 4782 |28.04.2018 Калоян Паргов: Решението на проблема в ”Малашевци” е елементарно, но явно няма воля от страна на управляващите . 4| 4134 |26.04.2018 Калоян Паргов: Ще се борим за победа на следващите местни избори . 10| 6219 |13.04.2018 Шофьорът на автобуса-ковчег в шок: Нямаше време за реакция!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads