Реклама / Ads

 

2| 2518 |30.07.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: БСП никога няма да предаде миналото си и от историята ще вземе жарта, а не пепелта

.
Сигурен съм, че БСП никога няма да предаде собственото си минало и от историята ще вземе жарта, а не пепелта. Това е особено важно в днешния ден. Трябва се преборим с лъжата, лицемерието, вождизма, авторитарните замашки и гоненията на „врага с партиен билет“. Да се върнем на политическата сцена и в съзнанието на народа като истинска демократична социалистическа партия.

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов при откриването на дискусията „130 години организирано социалистическо движение в търсене на социализма на XXI век“, която се провежда в Казанлък.

 

Той цитира Георги Кирков: „Никакви доводи за запазването на някакво си „единство“ и „цялост“ в партията, които фактически вече не съществуват, защото не могат да съществуват, не трябва да ни занимават и смущават, когато пред нас стои жизненият въпрос, как да спасим най-добрите и най-преданите сили на партията, които се давят и задъхват в една тълпа от неустановени елементи и озлобени сърца, а заедно с това и чрез това да спасим самата партия от пропаст и погинване“.

„Убеден съм, че ще намерим изход от задънената улица. Вярвам в това. Само трябва да тръгнем напред“, заяви Паргов.

Според него БСП не може да бъде третостепенна политическа сила, на трето място в парламента, партия на третата възраст.

„В тези времена на безпрецедентната световна криза на неолиберализма и колапса на консерватизма остава единственият възможен и благоприятен изход: демократичният социализъм – като ценности, общество и бъдещо състояние на света“, счита председателят на столичната организация на партията.

По думите му вече 130 години, седем поколения изтеглят веригата на времето и си предават щафетата на българския социализъм.

„След броени часове ние, българските социалисти, отново ще се съберем на Бузлуджа, за да отдадем почит към основателя, теоретика и стратега на българския социализъм Димитър Благоев и на неговите първоапостоли на този идеал“, изтъкна Паргов.

Той каза, че е било трудно да бъдеш социалист през 1891 г. Трябвало е, по думите на Благоев, човек да има здрави нерви и дълбока вяра в неотвратимостта на социализма, за да издържи и да продължи.

„Трудно е да бъдеш социалист днес, в 2021 година. Да продължаваш, да стоиш и да строиш. Да градиш върху руините на собствената си история и да вярваш, че „…животът ще дойде по-хубав от песен, по-хубав от пролетен ден...“. Да преодоляваш лъжите, клеветите, политическото лицемерие. Да се противопоставяш на самозванците, продажниците и кариеристите, готови да продадат вековния ни идеал за една паница леща…", посочи в словото си лидерът на БСП – София.

„Впрочем, както е известно, в историята на прогреса няма лесни пътища. Важното е да следваш вярната посока и да вървиш напред“, категоричен бе Калоян Паргов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 11| 2915 |26.07.2021 Весислава Танчева: Зад разговорите за правителство бълбукат зависимости, които никога няма да разберем . 2| 2510 |23.07.2021 Калоян Паргов: Българските антифашисти се борят за по-справедлив свят и тази истина не може да бъде заличена . 0| 2683 |22.07.2021 Калоян Паргов: ГЕРБ не реши 15 г. проблема с водоснабдяването и канализацията в София . 3| 2608 |19.07.2021 Калоян Методиев не изключва договорки за избори „2 в 1“ и продължаване живота на служебния кабинет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ