Реклама / Ads
9| 5575 |12.02.2020 НОВИНИ

Калоян Паргов: ГЕРБ влиза от криза в криза, всеки може да бъде медийно сготвен

.
Калоян Паргов
БСП доста говори за приватизационните сделки. Имаме и книга в парламента. Преди година-две в прилив на емоция Борисов каза, че ще направи ревизия на приватизационните сделки. Това каза председателят на БСП-София Калоян Паргов пред Люба Кулезич по Евроком.
 

Сега като че ли това ,което се случва отмества вниманието от проблемите на българите. Да чувате някъде да се говори за вода?! Темата се отмести. Темата за здравната каса и лобистките въпроси също се отмести. Има нестабилност в икономиката и бързо обедняване. Всеки втори се пита дали ще изгори с депозита, как да превалутира парите си. Мисля, че Еврозоната е поредна стъпка към нашата евроинтеграция. Но дали сме готови! Това ще бъде като шокова терапия.

Самите вие, медиите фокусирате вниманието като давате превес на определени дебати. Телевизорът е много важен. Валери Симеонов понесе доста критики за непристойното си поведение.

 

Всички гледаме в бъдещето, но и някак си се взираме в миналото. Имах много срещи с млади хора извън България. Преди две години бях в Кеймбридж и видях много млади хора. Те се интересуваха какво ще се случи в България. В главите на тези деца, това което ние говорим за преход, го няма. Те гледат в бъдещето. Говорим за възприятие. Те знаят, изпитали са върху гърла си проблемите на своите семейства. Преходът е по-скоро част от политическата риторика.

 

БСП не бяга от ревизия на приватизацията. Въпросът е повдигнат преди много години от БСП. Чисто юридически това практически не би било възможно предвид давностния срок. Трудно ще се стигне до процеси. Когато на ГЕРБ им кажете нещо, което не харесват, веднага казват, че това е спекулация. ГЕРБ ще ги запомним като правителство, което влиза от криза в криза. Това е политика на спасителя-гасим пожари.

Как си представяте събарянето на едно правителство?!

 

В генезиса на това управление има нещо трудно преодолимо. Има бизнес вот. Бизнесмени излизаха и казваха, че ще подкрепят ГЕРБ. Това нормално ли е?! Младите членове да не се притесняват, че са членове на БСП. Притеснява ме, че вътре започваме да се мразим. Вместо да говорим за политики, сваляме дебата на „обичам те-не те обичам“. Това е тенденция в цялото общество. Има хора от средната класа, които имат леви убеждения. БСП чия партия е-на работниците ли? БСП трябва да е партия на средната класа. Жълтите жилетки във Франция не са неудачници, те са средната класа. Виждате какво се случва в Европа.  Няма идеален лидер. Никой не е универсален. Никой не е най-най. Всеки под една или друга форма може да бъде медийно сготвен.

 

Да се занимавам с политики е страст за мен. Да правиш политика е да правиш добро. Тя не е спринт на късо разстояние. Не зависи от мен дали ще стана лидер на БСП. Искам консолидация в партията като залог за успех в бъдещето. По смисъла на това, което знаем в други държави мисля, че няма мафия у нас. В момента има делегитимация на институциите. Румен Радев каза нещо, които всички знаем - „Царят е гол“. Държавността е царят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4762 |09.02.2020 Калоян Паргов: Ако БСП сега се пребори със себе си, следващите й битки ще са по-лесни . 13| 6188 |07.02.2020 ГЕРБ се отказа от импийчмънт на Радев, явно са разбрали, че няма аргументи . 0| 3870 |06.02.2020 Калоян Паргов: В Бюджет 2020 на СО не виждаме желание и амбиция за справяне с проблемите в София . 8| 4591 |06.02.2020 Депутат от ГЕРБ: Президентът се подхлъзна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads