Реклама / Ads
0| 2978 |24.02.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов към ГЕРБ: Не ви вярват, че парите няма да изтекат в нечии джобове

.
Ще кажа публично каква е причината за тежките отношения на Столична община с правителството. Не ви вярват! Не Ви вярват, че парите, които искате и бъдат отпуснати, ще бъдат похарчени ефективно и няма да изтекат в нечии джобове. С тези думи председателят на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов се обърна към ГЕРБ по повод проект за позиция относно допълнителни средства за столичния градски транспорт.
 

Групата на БСП не подкрепи позицията.

 

„Г-жо Йорданова, ние не сме от една страна. Вие сте синдикалист и политик от ГЕРБ, аз представлявам моята партия като председател на групата на БСП в СОС. Недоверието към Вас, че можете да управлявате ефективно, прозрачно и парите, които харчите наистина отиват по предназначение, само Вие можете да го разчупите“, това заяви Паргов.

 

Той припомни, че в началото на политическия сезон групата на БСП излезе с декларация, свързана с новите реалности в политическия живот на страната. Тя беше обърната към ръководството на Столична община и към мнозинството в СОС, които трябва да се отърсят от стигмата на ГЕРБ, която като национално управляваща партия винаги стоеше зад гърба на общината в София.

 

„Сега, в този момент, при тези условия, ще се види истинското майсторство и опитност да управляваш общината и нейните системи“, изтъкна председателят на групата на БСП и допълни: „Очевидно е, че Вие продължавате по стария начин“.

 

„Групата на БСП неизменно през годините е заявявала позицията си по отношение на реформата в транспорта, на ефективността, на изтичането на средства, по отношение на разходно-ориентирания подход, който използвате и който и съдът отхвърли по нашата жалба по повод увеличението на цената на единичното пътуване“, обясни Калоян Паргови заяви, че не счита, че тази позиция трябва да бъде приета от целия общински съвет.

 

„Запретнете ръкави и поемете отговорност. Разтичайте се в отговорните институции и ги убедете в правотата на аргументите си. Само с позиции и декларации, повярвайте ми, този въпрос няма да се реши“, обърна се Паргов към мнозинството на ГЕРБ в София.

 

Според него е очевидно, че не се търси решение на въпроса, а се търсят политически дивиденти в битката, която се води между ГЕРБ и управляващата коалиция в държавата.

 

„Има нова реалност и трябва да я приемете - пари и инвестиции само срещу проекти и ефективност. Съобразете се с това, помислете и направете своите предложения към институциите. Стига да имате политическа воля и желание“, категоричен бе Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2696 |24.02.2022 Калоян Паргов остава председател на групата на БСП в СОС . 5| 2938 |21.02.2022 Вълната от подкрепа към Калоян Паргов не стихва . 5| 2702 |21.02.2022 Калоян Паргов за БСП: Най-демократичната партия започна да се превръща в сталинистка партия . 5| 3017 |20.02.2022 БСП освободи Калоян Паргов от длъжността председател на Градската организация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads