Реклама / Ads
0| 3730 |25.04.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов: Нова, справедлива и социална Европа е нашата цел

.
Калоян Паргов
”Нашата цел е изграждане на нова справедлива и социална Европа, която поставя в центъра си нуждите и стремежите на всеки гражданин, защитава демокрацията, създава равни възможности, постига социална сигурност, гарантира устойчиво развитие и инвестира в бъдещето. Това е модерният социализъм на 21-ви век”.

Думите са на лидера на БСП - София Калоян Паргов, който говори по време на представянето на листата на Коалиция "БСП за България" за евроизборите пред софийската общественост в Зала 3 на НДК.

 

"Дошло е време разделно, ако позволите да цитирам академик Антон Дончев. Дошло е време всеки да се определи дали е за справедливост сега или е за запазването на днешното статукво, каза в словото си Калоян Паргов. - Борбата няма да е нито лесна, нито лека. Да си го знаем от сега".

 

Лидерът на БСП - София заръча на бъдещите евродепутати да не забравят, че политиката, която ще водят в Европейския парламент, трябва да е близо до проблемите и тревогите на обикновените хора. "България е сред държавите-членки с най-остро изразено социално неравенство и е изоставаща в развитието си икономика. А това трябва да се промени час по-скоро, заяви Калоян Паргов. - Нашият изборен успех ще бъде победа за всички, които искат достоен живот в България. Държава със солидарно общество в социален и справедлив Европейски съюз. Без двойни стандарти. Без две скорости".

 

Той заяви, че всички трябва да си дадат сметка за важността на изборите на 26-и май. "Те са не просто важни, те са жизнено важни! Има смисъл да се гласува на тези избори, защото имат значение не само за Европа. Те ще дадат проекция и на бъдещето управление на България, каза Калоян Паргов.

 

В Европейския парламент трябва да изпратим достойни българи и професионалисти. Българи, които знаят какъв е националният интерес. Българи, които могат да върнат достойнството на народа ни. Да покажат и докажат, че е равен на другите европейски народи. Ако победим на Европейските избори, това ще постави началото на промяната в България. А защо не и в София?

 

Да променим модела, който десетилетия действа срещу интересите на хората. Това трябва да постигнем!".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4273 |24.04.2019 Калоян Паргов: Фандъкова да не бяга от отговорност за изсечените борове в Бистрица . 1| 4413 |18.04.2019 Паргов: Фандъкова да използва влиянието си, за да спре отпадането на „кафявата“ добавка. Това застрашава съществуването на „Топлофикация София“ . 0| 3772 |17.04.2019 Калоян Паргов: Връзката между образованието и бизнеса е от ключово значение . 0| 3722 |15.04.2019 Паргов: Изборният резултат не зависи само от председателя на партията
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads