Реклама / Ads
3| 3532 |09.11.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов: Пируетите на политиците са за това, кой ще е виновен да няма правителство

.
Люба Кулезич и Калоян Паргов
Хартиената бюлетина означава нови избори. Пируетите на политиците е за това, кой ще е виновен, че няма да има правителство. Борисов каза, че си е свършил работата и трябва американците и европейците да помогнат, да се състави правителство. Това заяви общинският съветник от БСП и шеф на Стратегическия институт за национални политики и идеи Калоян Паргов.
 

Той коментира и състоянието на Столетницата: В съда БСП решава вътрешнопартийни проблеми. Да отстреляме хората, от които се плашим. Най-голямата организация на БСП е била трън в очите. Но умните ръководители са се съюзявали в София с едно или друго решение. Умните ръководители. Това е една от причините да се стигне дотук.В последните години БСП става лидерски тип партия по типа на Иван Костов и СДС, поясни той в"Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.


Борисов и Нинова по много работи си приличат. По начина, по който се води политиката в последно време. Много лидери му подражават като модел на политическо поведение, каза той.


От 1920 г. нещо се случи в БСП. Нинова бе избрана пряко. Но тази година бе страстна година. БСП се занимаваше със себе си и пропусна много позиции. Тогава в парламента се гледаше изборния кодекс. Тогава БСП остана в парламента да защитава машинния вот. Други партии тогава стояха отвън. И имаше спор дали и БСП да излезе навън. Две години по-късно вече ни убеждават за хартиена бюлетина. И се говори сега за манипулация на машинния вот. Чуват се фантасмагории, за да се компрометира машинния вот. Свързаха го дори с Мадура, каза още Паргов

 

Ръководството на БСП защитава хартиената бюлетина, защото без нея са загубени 150 000 гласа. Загубени заради машината. На ще видим какво ще се случи на следващия смесен вот. Ще ги има ли тези 150 000. Ами ако са 50 000. Това е отчаян опит да се задържи властта в БСП, посочи той.


Не сме аут. Недоволните в БСП растат. Съотношението не е, както преди няколко месеца, категоричен бе бившият лидер на БСП-София.


След тези избори БСП загуби две важни характеристики - едното е отношението към Русия, което се присвои от "Възраждане". И вторият вектор е социалният, взет от Петков и Василев. Те цитират този вектор като отче наш. Нинова загуби това, защото не си изигра картите правилно, посочи той.

 

По-нататък Люба Кулезич и Калоян Паргов изразиха своето коренно противоположно мнение за войната в Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3187 |08.11.2022 Калоян Паргов: Обзалагам се, че трасето на трамвай №5 няма да бъде завършено в срок . 1| 2708 |27.10.2022 Калоян Паргов: Изпълнихме дълга си към паметта на Стефан Данаилов . 3| 3257 |26.10.2022 Димитровден е! Убил ли е светеца цар Калоян при Солун? Започва зимата . 3| 3887 |08.10.2022 Левицата изключи Кирил Добрев и Калоян Паргов от Националния съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads