Реклама / Ads
4| 4434 |03.06.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов: Да помним историята си и да не позволяваме тя да бъде пренаписвана и преиначавана

.
За нас Ботев е символ на свободния и корав български дух. Дух, който ни дава кураж и днес да отстояваме правата си, да се борим за справедливост и равноправие, да искаме да живеем в свободна държава.
 

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов на Братската могила по време на тържественото честване на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

„За да не се изгубим по пътя към постигането на тази цел, ни е нужно да помним историята си и да не позволяваме тя да бъде пренаписвана и преиначавана. Това е наш дълг и залог за опазването на идеалите и принципите, които са отстоявали тези преди нас“, заяви Паргов.

 

„Но днес освен, че изразяваме нашата почит към героите, заявяваме и тревогата си от надигащия се фашизъм в света, в Европа и у нас. Той целенасочено е внедряван в съзнанието на младите поколения. Тревожно е това, което се случва в образователната система – литературни шедьоври и исторически факти с един замах биват заличавани. Непрекъснато ставаме свидетели на посегателства и гаври с паметници на антифашисти, каза лидерът на столичните социалисти - И няма никакво значение дали тези паметници са на световни личности като Никола Вапцаров или творби на знаменити скулптори като Любомир Далчев. За вандалите няма граница, както няма и закон. Защото ако властта не се отнасяше снизходително към актовете на мародерство, ако не мълчеше пред проявите на фашизъм, отдавна България да се е справила с тези реваншистки действия“

 

Сред ораторите бе и организационният секретар на младежкото обединение в БСП – София Петко Димитров. Според него няма как човек да се прекланя пред Ботев и Левски и едновременно с това да бъде равнодушен към антифашистката борба. „За това ние трябва да помним подвизите на всички герои и да се борим за нашето отечество и за светлите идеали, за които са загинали. От нас зависи да направим родината ни по-доброто място за живеене, за което всички те са мечтали, за което мечтаем и ние. Следвайки светлия им пример не бива да жалим усилия за по-доброто бъдеще на България и не бива да губим вяра в по-добрия утрешен ден!“, категоричен бе младият социалист.

 

Преди тържественото честване на Братската могила членове на младежкото обединение се поклониха пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина и рецитираха стихове на великия поет. В инициативата „Ний четем Ботев“ се включи и Калоян Паргов. Лидерът на БСП – София прочете „Символ-верую на българската комуна“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4997 |02.06.2018 Калоян Паргов ще бъде гост на 30-ата годишнина на детски хор „Звездици“ . 1| 5297 |31.05.2018 Калоян Паргов: ГЕРБ капитулираха пред аргументите на разума при избора на и.д. кмет на „Младост“ . 0| 4348 |30.05.2018 Калоян Паргов: БСП-София започва информационна кампания за преместване на RDF инсталацията до завода за отпадъци . 0| 4226 |29.05.2018 Калоян Паргов: Липсва доверие у гражданите, че Столична община може да построи екологична инсталация за изгаряне на RDF

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads