Реклама / Ads
1| 3391 |03.12.2018 НОВИНИ

Калоян Паргов посрещна 14-членна делегация от китайската провинция Фудзиен в централата на БСП - София

.
Калоян Паргов посрещна китайска делегация от провинция Фудзиен.
Председателят на БСП - София Калоян Паргов посрещна китайска делегация от провинция Фудзиен в централата на столичните социалисти. Гостите от Азия са на официално посещение в България по повод инициативата ”Един пояс, един път”.
 

Калоян Паргов, общинският съветник от БСП Борис Цветков и председателят на Районния съвет на социалистите в "Красна поляна" Евгений Белий разговаряха с генералния директор на Департамента по международни отношения на провинция Фудзиен Тианмин Ванг и със заместник-кмета на град Нан'ан Джансял Хун.

 

Целта на посещението на 14-членната делегация от провинцията, която се намира на югоизточното крайбрежие на Китай, е да създаде контакти с България в сферата на икономиката и образованието. На територията на Фудзиен се намира най-чистият град в Китай - Сиамън, който е с население 2,64 милиона души, и разполага с широко пристанище. Той е важен транспортен и търговски център. Този град е домакин и на Китайския национален панаир за инвестиции и търговия. Китайците описват провинция Фудзиен като "Осем части планини, една част вода и една част обработваеми земи". В тази връзка Тианмин Ванг посочи, че интересът им е насочен към българското биоземеделие, производството на розово масло и вино.

 

"Тази среща беше много полезна, коментира Калоян Паргов. - Китайската делегация е в София с цел да създаде контакти в сферата на икономиката и образованието, най-вече висшето. Договорихме се да работим в посока установяване на тесни връзки между университетите на територията на провинция Фудзиен и тези в София. Обсъдихме и възможността за обмен на студенти. Коментирахме и икономически теми, свързани най-вече с присъствие на български стоки и услуги на китайския пазар, по-специално в тяхната провинция. Контактите и работата в тези две сфери имат много голяма перспектива. Ако ги развием, и двете страни ще имат икономическа полза. България има нужда от излаз на външни пазари, а китайският е доста привлекателен. Страната ни има с какво да се представи на него от гледна точка на стоки и услуги".

 

На чисто политическа основа Калоян Паргов получи покана от Тианмин Ванг да гостува с българска делегация на Китайската комунистическа партия в провинция Фудзиен, чийто най-голям град е Фуджоу. "Тепърва ни предстои да установим по-директни и тесни контакти с местното ръководство на Китайската комунистическа партия, коментира той. - Разбира се, при възможност, ще посетим тази китайска провинция. В общи линии тя по територия е близка до тази на цяла България. Разбрах, че най-малкият град в нея - Нан'ан - e с население 1,5 милиона души, което е колкото това на София. Този град има над 1700 години история и е най-бързо развиващият се икономически и индустриален хъб в префектура Гуанджоу. Подобно на Шанхай той се оформя като много важна и предпочитана от международните инвеститори локация в Китай".

 

Председателят на БСП - София Калоян Паргов на срещата с китайската делегация от провинция Фудзиен в централата на столичните социалисти.
.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3764 |01.12.2018 Калоян Паргов: Нужен ни е социален българизъм! . 0| 4292 |29.11.2018 Калоян Паргов: ГЕРБ си гласуват инструмент за скрита политическа чистка . 0| 4056 |28.11.2018 Калоян Паргов: Таксиметровите шофьори трябва да се обединят около разумни искания, за да постигнат успех . 2| 3867 |26.11.2018 Лидерът на БСП – София Калоян Паргов ще се срещне с представители на таксиметровия бранш в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads