Реклама / Ads

7| 3396 |29.02.2020 НОВИНИ

Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава

.
Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава. Това каза лидерът на БСП - София по време на дискусия в Хасково. Той беше поканен за участие в нея от председателя на организацията на социалистите в града Делчо Тонев.

В разговора се включи и заместник-председателят на Градския съвет на БСП - София проф. Ваня Добрева. Пред социалистите от Хасково Калоян Паргов отново постави въпроса за това чия партия трябва да бъде БСП. Той заяви, че в предстоящата кампания за избор на председател иска да участва в сериозна и смислена дискусия за бъдещето на партията.

 

"Много критики получих след опита ми да повдигна за обсъждане темата за средната класа, призна той. - Вече 30 години ни задават въпроса чия партия е БСП. Време е да си отговорим. Кого защитаваме? Средната класа е гръбнакът на обществото. Не са олигархичните формирования и икономическите структури от такъв тип. БСП трябва да се бори за защитено право на труд на хората, които се намират под линията на бедност. На тях трябва да осигурим перспектива и да ги защитим от експлоатацията на капитала.

 

Затова убедено смятам, че нашият стремеж, дългосрочната ни цел трябва да бъде изграждането отново на средна класа, която да бъде здравата основа на една стабилна социална държава. БСП е партия на трудещите се. Но не само на хората на наемния труд. Защото днес има много работещи, които са самонаети. И БСП не може да няма отношение към тях. Много ми се иска БСП да не имитира правене на политика. Да не имитира лява политика. И много ясно да си дава сметка за условията, в които трябва да прави лява политика".

 

Калоян Паргов посочи три ключови думи, които задължително трябва да са в речника на всички в БСП в предстоящата кампания - консолидация, държавност и еволюция. "След битката със себе си, на партията й предстои битка за властта, каза лидерът на столичните социалисти. - Подготовката на БСП за парламентарните избори започва точно сега, със спечелването на битката със себе си. Затова консолидацията на партията и на лявото е толкова важна.

 

На местните избори през миналата есен в София показахме как е възможно да се случи. Този модел можем да го приложим и в други градове на изборите, които предстоят. Говорим и за консолидация на онази част от обществото, която иска промяна на модела на управление в България. Държавата ни в момента е поставена в патова ситуация. Активната прокуратура не може да замени слабостите на институциите и управляващите партии, които не предлагат реални решения на българското общество.

 

Държавните институции в момента са делегитимирани. Очевидна е тоталната липса на доверие към тях заради невъзможността им да се справят с предизвикателствата. Липсва държавност. Разбира се, нужна ни е и еволюция. Еволюция в мисленето. Ако се опрем на прагматичността, на балансираността, на достойнството и патриотизма, резултатите няма да закъснеят. Всичко това трябва да бъде вплетено в посланията и в излъчването на БСП, за да можем заедно да постигнем успех".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 3372 |19.02.2020 Калоян Паргов: Столична община проспа темата с винетките . 9| 4969 |12.02.2020 Калоян Паргов: ГЕРБ влиза от криза в криза, всеки може да бъде медийно сготвен . 3| 4009 |09.02.2020 Калоян Паргов: Ако БСП сега се пребори със себе си, следващите й битки ще са по-лесни . 0| 3320 |06.02.2020 Калоян Паргов: В Бюджет 2020 на СО не виждаме желание и амбиция за справяне с проблемите в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ