Реклама / Ads
0| 3948 |21.03.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов се срещна с протестиращите майки от ”Триадица”

.
БСП е категорично против премахването на леглата в детските градини, заяви лидерът на столичните социалисти
 

Председателят на БСП - София Калоян Паргов прие в централата на столичните социалисти майките от "Триадица", които протестират срещу липсата на места в яслите и детските градини в района. Лидерът на левицата в София изслуша проблемите им и заедно обсъдиха различни варианти за справянето с тях. Майките от "Триадица" са инициирали и подписка, с която искат да покажат на управляващите в Столична община и на кмета на района, че проблемите наистина са сериозни и настояват във възможно най-кратки срокове да бъде намерено решение. До момента събраните подписи са над 550.

"Единственият начин проблемите с недостига на места в детските ясли и градини да бъде разрешен е да започне ударно строителство на нови такива заведения, обясни Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие в СОС. - До този момент управляващите в Столична община само усвояват средства, санират, ремонтират и разширяват вече съществуващи детски градини. А после режат лентички като за нови. Това не е решение".

Калоян Паргов добави, че проблемът, който съществува в район "Триадица" с недостига на места в детските ясли, го има на доста места в София. "През следващия месец ще стартират класиранията и ще започне отново голямата олелия, каза той. - Истината е, че от 2008 година насам управляващите в Столична община непрекъснато променят критериите и правилата за прием. И тези промени ги правят в зависимост от това коя целева група е по-изостанала или ощетена през тази година, за да може през новата да бъде стимулирана. И така се въртим в омагьосан кръг от 10 години. Всички обяснения на

правляващите, че детските градини били закрити, преустроени и не знам още какво в миналото са само елементарни оправдания. Не може 10 години да управляват Столична община и да не намерят решение на този проблем".

Лидерът на столичните социалисти категорично заяви, че БСП е против идеята за премахването на леглата в детските градини. "Това предложение се прокрадна миналата година след протестите на различните граждански инициативни комитети, каза Калоян Паргов. - Премахването на леглата в детските градини противоречи на всякакви медицински и санитарни изисквания. В момента нашите експерти в образованието подготвят становище по тази тема и ще го обявим съвсем официално. За мен подобна идея е скандална".

Калоян Паргов информира протестиращите майки, че с общинския съветник от БСП Борис Цветков вече са внесли доклад в СОС относно възстановяване ползването на неизползваните сграда и двор на ул. "305" №1 в квартал "Драгалевци", район "Витоша", за общинска детска ясла и градина чрез откриване на филиал на 160 ОДЗ "Здравец" и разкриване на яслени и градински групи. В доклада има и предложение за частично преодоляване на проблема с недостига на места в общинските детски ясли и градини в район "Триадица". То е свързано с промяна на предназначението на съществуваща общинска сграда, намираща се в квартал "Гоце Делчев", зад блок №238 на ул. "Боянски водопад", известна като "малката Триадица". "Идеята е тази сграда да бъде предназначена за детско заведение, да бъде реконструирана, преустроена и да бъде използвана временно за детска ясла и градина", обясни Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3952 |20.03.2019 Калоян Паргов посрещна посланика на Русия в централата на БСП - София . 0| 4140 |19.03.2019 Калоян Паргов: Време е Фандъкова да спре да раздава оценки на БСП и да се погрижи за шофьорите . 0| 4194 |16.03.2019 На Тодоровден Калоян Паргов гостува в село Мрамор . 0| 3931 |14.03.2019 Калоян Паргов: Управляващите се опитаха да политизират проблема с шофьорите, но не им мина номера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads