Реклама / Ads

 

13| 4400 |14.06.2020 НОВИНИ

Калоян Паргов: Време е за идейно и организационно укрепване на БСП

.
Калоян Паргов
БСП и левицата у нас са изправени пред нови предизвикателства, които налагат преосмисляне на идеологическата линия на партията, както и вижданията за организационното функциониране на партията.

Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов на честването на 164-тата годишнина от рождението на основателя на социалистическото движение в България Димитър Благоев.

 

"Димитър Благоев е фигура с международно значение за развитието на социализма като теория и практика. Той има принос за работническото движение в царска Русия в годините на режима на императора Александър ІІІ. Благоев е признат и уважаван социалистически деец и в Западна Европа. Той винаги е отстоявал националните интереси на България", посочи Паргов.

 

Той посочи, че в днешно време БСП и левицата у нас са изправени пред нови предизвикателства, които налагат преосмисляне на идеологическата линия на партията, както и вижданията за организационното функциониране на партията. Паргов цитира Благоев, според когото силата на партията е в нейната собствена организация и дисциплина, в наличието на жизнеспособни органи и структурни звена.

 

„Димитър Благоев е категоричен привърженик да не се допускат в партията принципни разногласия, които не само, че „не я правят силна, а напротив, я правят вътрешно немощна, слаба, нежизнеспособна за действителна работа, без действително значение в живота. Парализират нейната деятелност, нея самата и рано или късно такава партия окончателно ще се изроди“, цитира Дядото с словото си Калоян Паргов.

 

„2020 година е особена както за България, така и за Европа и света като цяло. Кризата, обхванала нашата страна в резултат на процесите, настъпили по време на епидемията от коронавируса трябва да ни убедят, че сегашната обществено-икономическа система в страната е вредна за обществото“, каза председателят на БСП – София и допълни, че според Благоев големите изменения в развитието на страната са възможни главно под влияние на външните процеси.

 

„А световните тенденции показват, че недоволството от социалното неравенство в много държави е наистина силно“, заяви Калоян Паргов.

 

Той е убеден, че БСП трябва да търси идейни, организационни форми за преодоляване на неолиберализма, за постигане в по-далечна перспектива на целите на социалистическия идеал.

 

„Да имаме актуална и адекватна за съвременните условия програма в идеологическо отношение, но и за целите на националната и общинската ни политика“, каза още Паргов.

 

„Българските граждани няма да ни чакат да преодолеем вътрешнопартийните си различия. Те искат от нас още утре да покажем, че можем да им предложим перспектива за достоен живот“, категоричен бе лидерът на столичните социалисти.

 

„Време е за идейно и организационно укрепване на БСП, за сплотяване на цялата левица за едно социално справедливо общество, счита Калоян Паргов - Необходимо е да работим на основата на колективните принципи, които са традиционни за социалистическото движение и в частност за социалистическата партия повече от сто години“. Той допълни, че личните интереси трябва да останат на заден план.

 

„Трябва да работим заедно за достойно бъдеще на България“, завърши председателят на БСП - София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 20| 9507 |14.06.2020 Живеем в рая - крайно време е да се примирим . 0| 4208 |11.06.2020 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 3| 5512 |10.06.2020 Калоян Методиев: На базата на откровено фалшиви социологически изследвания се правят само фалшиви анализи и коментари . 0| 4337 |10.06.2020 ”Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ