Реклама / Ads
2| 3087 |13.01.2022 НОВИНИ

Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час

.
Време е управлението на София да влезе в час. Пожелавам на столичната общинска администрация и нейният ръководител г-жа Фандъкова наистина да запретнат ръкави и да започнат да работят умно и ефективно в условията на нова политическа реалност.
 

Това каза председателят на групата на „БСП за България“ Калоян Паргов в началото на първата сесия на СОС за 2022 г.

 

Той пожела на колегите си общински съветници здраве, имунитет и успешна и ползотворна за града година.

 

По думите му 2022 година ще бъде едно истинско изпитание за всички без значение от коя политическа група са . „2021 година мина под знака на две неща – КОВИД-19, който за съжаление, не ни напуска и на изборите. Всичко това изправи нас общинските съветници, но най-вече столичната администрация, пред кризисни моменти в редица системи на столичния град – транспорта, отоплението, здравеопазването и други“, отбеляза Паргов.

 

Според него 2022 година ще бъде истинско изпитание, защото има нови реалности, не само обществени, но най-вече политически, както и предизвикателства, които са наследени от предишната 2021.

 

„Най-важното, което стои пред нас, това е приемането на бюджета за 2022 г. За първи път държавата няма бюджет. За първи път и ние като община ще имаме бюджет много по-късно от нормалното, с което сме свикнали. Всичко това не трябва да ни кара да чакаме, а по-скоро да бъдем проактивни. Всички предизвикателства и кризи в редица общински системи, пред които сме изправени, изискват смели стъпки, изискват решения, изискват много разум“, каза Калоян Паргов.

 

„Приоритетите, които досега бяха поставяни в предишните годишни общински бюджети, може би, ще бъдат по-различни. За да може, в оставащото време на нашия мандат до 2023 г., да се похвалят управляващите, пък и ние от БСП, като конструктивна опозиция, да им помогнем да решим изцяло поне един проблем на Столична община“, изтъкна лидерът на столичните социалисти.

 

Паргов заяви, че столичната общинска администрация и ръководството на Столична община трябва да са наясно, че 2022 е годината на еманципацията.

 

„Година, в която Столична община трябва да се еманципира от стигмата на ГЕРБ, когато беше управляваща партия, а София и кметът Фандъкова бяха галеници на държавната власт“, категоричен бе той.

 

„През 2022 г. трябва да се гарантирана нормалното функциониране на ключови системи на столицата - транспорт, предучилищно и училищно образование, общинско здравеопазване и основните комунални услуги – отопление или както го знаем като проблема „Топлофикация“, водоснабдяване и чистота, при това в условията на енергийна, социална и здравна криза“, обясни Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10648 |13.01.2022 Мика Зайкова обяснява разочарованието, министър Гьоков успокоява с осъвременяване на пенсиите с 6,1% . 8| 3134 |13.01.2022 СЕМ с позиция относно посегателството срещу екипа на БТВ по време на протеста . 0| 3098 |13.01.2022 Предимно слънчево ще е времето днес . 4| 2772 |12.01.2022 ДПС: Не е сега време за протест, политически некоректно е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads